Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Meta Metaverse Çocuklar İçin Güvenliğini Arttıracak!

Paylaş

Meta Instagram’da sürekli uğraşmak zorunda kaldığı çocuk sağlığı tartışmalarını sonlandırmak için güvenliği arttıracak. Meta Metaverse alanında ergenlik öncesi çağdaki çocukların güvenliğini artırmaya yönelik koruyucu özellikler sunacaktır. Buna ek olarak, uygulamanın çocuklar üzerindeki etkileri hakkındaki tartışmaları sonlandırmak için Instagram’daki koruyucu önlemlere ek olarak bu yeni özellikleri ekleyecek. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Meta Metaverse

Meta Metaverse Güvenliği Arttırıyor

Meta VR başlığını kontrol eden yazılım sayesinde ebeveynler satın alma işlemlerini onaylayıp reddedebileceği sistemi kurdu. Ayrıca uygulamalar engellenebilecektir. Genç kullanıcıların sahip olduğu uygulamaları görüntüleyebilecek ve herhangi bir satın alma işlemi hakkında bildirim alabilecekler. Yalnızca genç hesabı bir ebeveynin hesabına bağladığında etkinleşen ebeveyn denetimleri bu işlemleri gerçekleştirebilecektir. Ebeveynler çocuklarının ekran süresini görüntüleme hakkına sahip olacak. Ayrıca çocuklarının kimleri arkadaş eklediğini görmesine ve bir bilgisayardan VR başlığına içerik engellemesine olanak tanıyacaktır. Meta’nın gençlik refahı başkanı Vaishnavi J açıklama yaptı.

Gençleri çeşitli içeriklerle çevrimiçi ortamda daha olumlu deneyimler yaşamaya teşvik etmek için daha fazla uygulama içi müdahale ekliyoruz. Ayrıca internette geçirdikleri zaman konusunda daha dikkatli olmak için bu önlemler gerekmektedir.

Meta, gençleri nasıl idare ettiği konusunda son zamanlarda birçok eleştiri aldı. Özellikle, kanun yaratıcıları Instagram’da güvenlik önlemi eksikliğini eleştirdiler. Ayrıca şirketin uygulamayı kullanırken gençlerin kullanımı ve zihinsel sağlıkla ilgili endişelerini gösteren bir özel görevli tarafından yayınlanan Meta’nın dahili araştırmasını göz önünde bulundurdular. Meta, yeni güvenlik özelliklerini yayınlayarak ve sızdırılan araştırmadaki sonucu tersine çevirerek eleştirilere yanıt verdi.

Meta şirketinin çocuk güvenliğini artırmaya yönelik birkaç yeni önlemi var. Instagram’da, ebeveynler artık uygulamanın kullanımını sınırlandırabilecek. Ayrıca isterlerse hafta boyunca zaman belirleyebilecekler. Üstelik bir çocuğun şikayet ettiği herhangi bir gönderiyle ilgili bilgileri görüntüleyebilecekler. Ek olarak Instagram, genç kullanıcılara bildirimler göndermeye başlayacak. Bir konuda harcanan zamanı kısıtlamak ve diğer konulara geçmek için bildirimler gönderecek.

Şirket Geçen Sene Metaverse’e Giriş Yaptı

Geçtiğimiz sene sosyal medya devlerinden biri olan Facebook, bünyesindeki birçok sosyal medya uygulamalarını barındıran Facebook Inc isminde değişikliğe gidilerek, markanın adının Meta olarak değiştirmişti. Meta Metaverse dünyasına giriş yaptığı andan itibaren güvenliğe öncelik tanımıştı. Henüz Metaverse’e girişi yeni duyurdukları dönemde bile sürekli güvenlik üstüne konferanslar düzenlenmiştir. Şirket geçen seneden bu yana sürekli güncellediği güvenlik hizmetlerine ek olarak yeni özellikleriyle daha güvenli bir hal aldıklarını savunmaktadır.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...