Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

NFT pazarı her geçen gün hacim kaybediyor!

Paylaş

MAYC, BAYC ve Otherdeed gibi popüler NFT koleksiyonları her geçen gün hacim kaybetmeye devam ediyor. Ancak, bu düşüş koleksiyonlar ile sınırlı değil. NFT piyasasının hacmi bir bütün olarak düşüş yaşıyor. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

NFT pazarı düşüşte

Yuga Labs’ın çeşitli NFT koleksiyonlarının işlem hacmi son 24 saat içinde önemli ölçüde azaldı. NFT pazar takipçisi NFTGO’ya göre, Otherdeed koleksiyonu yüzde 50’nin üzerinde düştü. Bunun yanında, ünlülerin benimsemesi ile popülaritesi artan Mutant Ape Yacht Club (MAYC) yüzde 46, Bored Ape Yacht Club (BAYC) ise yüzde 25 düşüş yaşadı.

Yukarıda bahsedilen koleksiyonlar, dünyanın en çok işlem gören ilk beş koleksiyonundan üçünü oluşturuyor. Otherdeeds hariç, her koleksiyonun hacmi geçen hafta yüzde 50’nin üzerinde düştü, bu muhtemelen NFT pazarının soğumaya başladığını gösteriyor.

Son yirmi dört saat içinde genel piyasa, Yuga’nın koleksiyonlarıyla paralellik gösterdi. Piyasanın işlem hacmi yüzde 31 azalarak 113 milyon dolara geriledi. Bunun yanında, NFT’lerin toplam piyasa değerinin aynı zaman diliminde 19,5 milyar dolara düşmesiyle fiyatlar aynı hızda düşmedi.

Satış hacmi açısından ilk on koleksiyondan sadece üçü kârlıdır. NFT pazar takipçisi Crypto Slam’e göre en popüler ikinci koleksiyon olan CyberBrokers yüzde 4,124 artış yaşadı. Beşinci sıradaki Azuki ise, yüzde 7,5 oranında yükseldi. Bunun yanında 9. sıradaki Doodles, yüzde 22,74 hacim kazandı.

Blokzincirlerindeki NFT satış hacmi de düşüşte

Yuga Labs’ın tüm koleksiyonları Ethereum ağında barındırılıyor. Ancak düşüş yalnızca Ethereum ile sınırlı değil. NFT’lerin satış hacmi, en popüler on blok zincirinden sekizinde de geçen hafta çift haneli azaldı.

Ortalama olarak, Ethereum (ETH), Solana (SOL), Flow (FLOW), Avalanche (AVAX), Ronin, BSC (BNB), WAX (WAXP) ve Panini ağlarında hacimler %22,5 düştü. CryptoSlam verilerine göre sadece Polygon (MATIC) ve Tezos (XTZ) ağlarının satış hacimleri sırasıyla %16,5 ve %58,8 artıyor.

1 Mayıs’tan bu yana, NFT ticareti gerçekleştiren aktif cüzdanların sayısı önemli ölçüde düşüyor. Bunun yanında, toplam benzersiz alıcı sayısı da düşüş trendinde. Pazar araştırma aracı NonFungible’ın verilerine göre aktif piyasa cüzdanı sayısı yüzde 69 azalarak 16.792’ye düştü. Ayrıca tekil alıcı sayısı, yüzde 84 azalarak 10.792’ye geriledi.

Kripto paralar kan kırmızısı

Son 24 saat gözden geçirildiğinde, kripto para piyasası yaklaşık %6 düştü. Bunun yanında, tasfiye miktarı 420 milyon dolara ulaştı. Son 24 saatteki en büyük düşüş; ALGO, GMT, SHIB ve DOT’ta yaşandı.

Geçtiğimiz hafta en çok kaybedenler ise GMT, APE, LUNA ve AR olmuştu. Ayrıca, Coinbase’in piyasa değeri, geçen yılki kampanyadan %60’ın üzerinde düşerek 20.9 milyar dolara oldu. Bu, ABD’nin en büyük kripto borsası için en düşük seviyelerden biri.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...