Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Ripple Labs, NFT İçin Yeni Bir Standart Oluşturuyor!

Paylaş

Ripple CTO’su David Schwartz’ın bir tweetine göre XLS-20 modifikasyonu artık ana ağda aktif. XRPL topluluğu ve Ripple mühendislerinin çalışmaları nedeniyle projenin olasılığı elde edilmiştir. Hikaye, Ripple’ın Ethereum akıllı sözleşmelerini XRP defterine dahil etme planlarını açıklamasından birkaç gün sonra Schwartz’ın tweet’lerini alıntılayan Ripple’ın Geliştirme ekibi hesabı RippleX tarafından desteklenmiştir.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, topluluk duyuruyu her köşeden heyecanla benimsedi. Kullanıcılar, topluluk için şimdiden güzel bir gün olduğunu kabul etti. Coinbase’in Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile uzun süredir devam eden yasal anlaşmazlığını desteklemek için bir amicus brifingi sunma önerisi ortaya çıktı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Ripple Labs NFT’leri Özel Yapan Nedir?

CTO, Schwartz’ın RippleX ekibi adına yayınladığı ve yazdığı bir blog gönderisinde XRPL’deki NFT yeteneklerini listeliyor. Bu ‘akıllı kontratsız yaklaşım’ nedeniyle XRPL’deki NFT’ler saldırılara karşı daha az hassastır. Ayrıca ağların tıkanmasına daha az eğilimlidir ve daha uygun maliyetlidir. Bu yöntem özellikle, Ethereum gibi üst Layer 1 blok zincirlerindeki NFT’lerle ilgili sorunları giderir. Ayrıca XLS-20 ile NFT’lerin ortak mülkiyeti mümkündür ve ikincil satışların bir kısmı orijinal basımla verilmektedir.

Buna ek olarak XLS-20, XRPL’nin DEX aracılığıyla NFT mucitlerine mekanik telif hakları sağlar. Makaleye göre, transfer ücretleri mucitlere bir miktar para veriyor.

Özellikle XLS-20 değişikliği, ilk olarak 2021’de Ripple’ın mühendislik direktörü Nik Douglas tarafından yakın zamanda on yıl çalıştıktan sonra firmadan ayrılma isteğini açıklamıştı. Projenin Eylül ayında başlaması planlanmıştı ancak mühendisler ciddi bir sorun keşfettikleri için ertelenmiştir.

Combat Kanga, hızlı bir değişiklik gerektirse bile doğrulayıcıların başka bir oy vermeden önce kodu değerlendirmek için zamana ihtiyacı olacağından, uygulamanın en az bir ay süreceğine dikkat çekti. En son gelişme, XRPL’yi Ethereum ile rekabet etmek için sağlam bir konuma yerleştirmektedir. Ayrıca XRP’nin daha fazla benimsenmesini teşvik etmesi beklenmektedir.

Toplum İçin Bir Proje

Müşterinin toplu, artan talebiyle XLS-20’yi etkinleştirmek mümkün oldu. RippleX, XLS-20 standardını önermiştir. Ancak GitHub, Discord ve Mattermost gibi XRPL topluluk kanalları aracılığıyla dünyanın her yerinden geliştiriciler NFT’lerin gelişimini aktif olarak etkiledi.

XLS-20 değişiklik kodu, esas olarak MikeCheckYaSelf gibi geliştiriciler sayesinde keşfedilen ve düzeltilen ciddi bir hata içeriyordu. Tasarım, geliştiricilerin karmaşık akıllı sözleşmeler oluşturmadan veya yönetmeden XRPL işlevselliğini kullanmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Ayrıca proje, kapsamlı belgeler, yeterli zincir üzerinde depolama, kitaplık desteği ve daha fazlasını içeren geliştirici araçları ekleyerek geliştiricinin sorun yaşadığı noktaları çözmeye odaklanmıştır.

Şirket, XRP Ledger’ın gelecek bölümünde neler olacağını görmek için sabırsızlanıyor. Şirket, devam eden işbirliği ve yineleme yoluyla NFT’nin gerçek faydasını ortaya çıkarmaktadır. Bununla birlikte yaygın blok zincirinin benimsenmesi için devrilme noktasına ulaşmayı umuyor.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...