Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

En İyi Metaverse Platformları Hangi Blok Zinciri Kullanıyor?

Paylaş

Son günlerde popülerliği artan Metaverse platformları için blok zinciri en önemli unsurdur. NFXHaber olarak bu yazımızda En iyi Metaverse platformlarının hangi blok zincirini kullandığını inceleyeceğiz.

Ethereum Blok Zinciri

Ethereum en bilinen blok zinciri ve merkezi olmayan platformdur. Hiçbir dolandırıcılık veya üçüncü taraf müdahalesi riski olmaksızın, tam olarak programlandığı gibi çalışan mantıklı sözleşmelerden veya amaçlardan yararlanmayı sağlar.

Aynı zamanda, blok zincirine bağlı ve mülkiyeti onaylayan bir dizi değiştirilemez jeton (NFT) veya dijital eşyaya ev sahipliği yapar. Ayrıca dijital sanat eserleri, oyun deneyimleri ve hatta tüm dijital dünyalar yaratmak için kullanılmaktadır. Çoğunlukla Ethereum’a dayanan bazı metaverse platform örnekleri Decentraland, Cryptovoxels ve The Sandbox’tır.

Cardano Blok Zinciri

Cardano blok zinciri, Ethereum’un ölçeklenebilirlik ve sürdürülebilirlikle bağlantılı olarak karşılaştığı birkaç noktayı ele alan, iyileştirme altındaki aşamalı bir sözleşme platformudur.

Proje, müşterileri için minimum karbon ayak izi ile merkezi olmayan bir atmosfer yaratmayı amaçlamıştır. Ayrıca, gaz masraflarını da bu doğrultuda azaltmayı amaçlar. Bunun için blockchain teknik bilgisinden yararlanan Pavia metaverse platformuna güç veriyor.

Solana Blok Zinciri

Solana, takip eden metaverse platformları çağına enerji vermek için geliştirilmiştir. Star Atlas metaverse ve diğerlerine ölçeklendirilebilen, güvenli, enerji açısından verimli bir araç olarak güç vermektedir.

Dijital arazi keşfine önem vererek, müşterilerin birbirleriyle çalışabilecekleri bir yer ve etkileşimli bir uzmanlık sunar.

Polygon Blok Zinciri

Polygon, aşırı ölçeklenebilirliğini gerçekleştirebilmek için Plazma olarak adlandırılan bir yolu kullanarak onu ekstra ölçeklendirilebilir. Ayrıca, çevre dostu hale getirmek için tasarlanmış bir Ethereum ölçeklendirme yanıtıdır.

Müşterilerin 21 katlı tek bir yapıda araziyi kontrol etmelerini, kazanmalarını, oynamalarını ve satın almalarını sağlar. Bunu sağlamak için, merkezi olmayan bir VR uzmanlığı olan Bloktopia’ya benzeyen metaverse platformlarına yardımcı olur.

Binance Smart Chain (Akıllı Zinciri)

Binance Chain, dünyanın en büyük kripto para ticareti olan Binance’a ait olan bir blok zinciridir. Arkasındaki iş gücü tarafından Ultiverse gibi meta veri platformları oluşturmak için geliştirilmiştir.

Oyuncular, kendi NFT’lerini ve dijital ortamlarını içe aktarma ve özelleştirme imkanına sahiptir. Bunun yanı sıra, oynanmayan karakterleri ek olarak ayarlar. Bir sentetik zeka motoru, ekstra sürükleyici bir uzmanlık için çoğunlukla katılımcı eylemlerine dayalı olarak kullandırır.

XRP Ledger

Bu blok zinciri, sonraki metaverse platformları çağına enerji vermek için geliştirilmiştir. Ayrıca, model yeni bir NFT rekreasyon ve ürün çeşitliliği girişimi olan XFLOKIVERSE ile birlikte bir dizi metaverse platformu için ölçeklendirilebilen, güvenli ve enerji açısından verimli bir teknik bilgi olarak tasarlanmıştır.

Görev, XRP defterindeki en sevilen platforma ve mem parasına dönüşmek amacıyla birçok karakterle eksiksiz bir metaverse inşa etmek için XFLOKI para birimlerinin bir karışımıdır.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...