Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

KIA Yeni NFT Projesini Duyurdu!

Paylaş

Otomobil şirketi KIA America, yepyeni 2023 KIA Soul için pazarlama kampanyası olarak NFT’leri piyasaya süreceğini açıkladı. 30 saniyelik bir reklamdan oluşan NFT’ler, reklama gömülü benzersiz bir QR kodu içermektedir. Kuşkusuz bu kadar popüler bir otomobil markasının NFT’leri benimsemesi, NFT’lerin bir markalaşma aracı olduğu kadar bir pazarlama aracı olarak konumunu güçlendirecektir. NFXhaber olarak, KIA’nın NFT projesinin detaylarını sizin için derledik.

KIA

KIA’nın Yeni NFT Koleksiyonu

Sweet NFT platformu tarafından desteklenen 10.100 KIA Amerika temalı NFT bulunmaktadır. Reklamı izleyen izleyicilerin, bu NFT’lerden birini elde etmek için akıllı telefonlarıyla QR kodunu taramaları yeterlidir. Kim olursanız olun başlıklı pazarlama kampanyası, NFT karakterlerinin yer aldığı 30 saniyelik bir reklam içermektedir. Reklam yeni 2023 Kia Soul ile gezen en popüler DASK NFT karakterlerinden üçünü içermektedir.

NFT’ler, 150’den fazla elle çizilmiş özellik içeren Dead Army Skeleton Club (DASK) NFT koleksiyonunun bir parçasıdır. 10.100 KIA America NFT’sinin hem yeni KIA Soul 2023’ten hem de reklamda yer alan DASK NFT’lerinden ilham aldığı belirtilmiştir. KIA America’nın Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Russel Wagner konuyla alakalı açıklama yaptı.

Yeni aracımız Soul, NFT’ler kadar bireyseldir. Bir marka olarak Kia, pazarın gittiği en ileri noktasına ulaşmak için her zaman yenilik yapmaktadır.

KIA Web3 Alanında Büyümeye Devam Ediyor!

Yeni duyurulan NFT koleksiyonu KIA America’nın ilk Web3 girişimi değildir. Bu yılın başlarında Sweet, benzeri olmayan bir NFT lansmanı gerçekleştirmiştir. Ayrıca bu lansman için KIA America ile ortaklık kurduğunu duyurmuştur. Bu NFT, KIA’nın Super Bowl reklam noktasından bir NFT’ye dönüştürülen Robo Dog’u içermekteydi. Reklam NFT’leri içeren ilk ulusal TV reklamı olarak büyük önem taşımaktadır. Ayrıca geleneksel medya ile Web3 arasındaki boşluğu dolduran ilk adımdır.

Geçtiğimiz şubat ayında duyurulan NFT koleksiyonu, Tezos Blockchain’inde yaratılmıştır. Ayrıca koleksiyon, Kia’nın Super Bowl reklamının yıldızı olan Robo Dog NFT koleksiyonunu içermektedir. Bu robot hayvan NFT’leri, NFT platformu Sweet ve Petfinder ile yapılan iş birliğiyle kullanıma sunulmuştur. Ayrıca bu girişimde asıl amaç, yuvasız hayvanlara ömürlük yuvalarını bulmaktır. Kia’nın Robo Dog NFT’lerinin birincil satışlarından elde edilen tüm gelirin yüzde 90’ı belirlenen bir vakıfa bağışlanmıştır. Ayrıca, ikincil piyasadaki her NFT işleminden elde edilen yüzde 10 telif hakkı da hayvanlara fayda sağlamak için ayrılmıştır.

NFT Platformu Sweet Hakkında

Sweet, New York merkezli bir NFT platformudur. Şirket, dünya çapında ki içerik oluşturucuları, spor, eğlence ve tüketici markalarını platforma çekmeyi başarmıştır. Ayrıca, 2022’ye girerken hem ustalaşmış hem de acemi NFT koleksiyoncularına ulaşmıştır. Dahası bu kapsamda çeşitli programlar sunarak destekler vermiştir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...