Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Web3 Platformları, Open Metaverse Alliance’ı Duyurdu!

Paylaş

Open Metaverse Alliance, standartlar önermeye, Web3 ve diğer endüstrilerin çeşitli paydaşları arasında iş birliğini kolaylaştırması üzerine çalışacaktır. Blockchain tabanlı Metaverse ve Web3 platformları, endüstrinin birlikte çalışabilirlik zorluklarının üstesinden gelmek için Web3’e özel Open Metaverse Alliance’ı (OMA3) oluşturmaya karar verdi. İttifak’ın dört temel ilkesi olduğu açıklandı. Buna ilkelerin şeffaflık, kapsayıcılık, ademi merkeziyetçilik ve demokratikleşme olduğu belirtildi. NFXhaber olarak, OMA3’ün detaylarını sizin için derledik.

Open Metaverse

Open Metaverse Alliance

Ortak organizasyon 8 kuruluş tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu kuruluşlar sırasıyla Alien Worlds, Animoca Brands, Dapper Labs, Space, Superworld, The Sandbox (SAND), Upland ve Voxels’dir. Resmi duyuruda belirtildiği üzere, birlikte çalışabilirlik zorluklarının üstesinden gelmenin yolları aranacaktır. Ayrıca standartlar önermeye, Web3 ve diğer endüstrilerin çeşitli paydaşları arasında iş birliğini kolaylaştırmaya odaklanılacaktır.

OMA3, şeffaf ve kullanıcı merkezli bir yönetişim sistemi sağlamayı hedefliyor. Ayrıca bunun için merkezi olmayan özerk bir organizasyon (DAO) olarak kurulacaktır. İttifak üyeleri, Web3 şirketlerinden oluşan, mevcut standartlar için gereksinimleri ve desteği koordine eden, Metaverse ile ilgili standartlar geliştiren yakın zamanda duyurulan Metaverse Standartlar Forumu’na katılmayı planlıyor. Yapılan duyuruya göre Londra’daki Küresel NFT Zirvesi sırasında OMA3’ün ana hatlarının daha fazla ayrıntısı açıklanacaktır.

Metaverse Standartları Forumu

Metaverse yeni nesil teknolojilerle sunduklarıyla beraber geleceğin en önemli sektörleri arasında yer almaktadır. Birçok ünlü isim ve tanınmış şirket bu alanda yatırımlarını arttırmaya başlamıştır. Bununla beraber, sektörde bir merkezileşme de söz konusudur. Bu durumun önüne geçmek için güçlerini birleştiren bazı şirketler, birleşerek Metaverse Standartları Forumunu kurdu. Yapılan açıklamalara göre, forum, Metaverse standartlarının benimsenmesini hızlandırmak için eylem tabanlı projelere odaklanacaktır. Ayrıca açık kaynak araçlarına odaklanırken, aynı zamanda dağıtım yönergeleri geliştirecektir.

Metaverse için önemli adım olan Forum, kurucu şirketlerin katılımıyla ilk toplantısını temmuz ayında yapmayı planlamaktadır. Ayrıca forum her kuruluşa açık ve ücretsizdir. Dahası çeşitli şirketler arasında, Metaverse standartlarının gereksinimlerini ve önceliklerini tanımlamak için fikir birliğine dayalı iş birliğini geliştirmek hedeflenmektedir. Tüm bunlara ek olarak Metaverse sektörünü çok daha köklü bir konuma getirmek istenmektedir. Forum, yakın zamanda yeni projeleri teşvik için uygulama prototipleme hedefindedir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...