Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

OpenSea, NFT Projeleri İçin Oluşturucu Ücretlerini Tanıttı!

Paylaş

OpenSea, NFT projeleri ile zincir içi ücretlerin uygulanmasına yardımcı olmak için resmi olarak bir zincir üstü operatör filtre kayıt aracı başlattı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

OpenSea NFT Projeleri

Dünyanın en büyük NFT pazarı olan OpenSea, kısa süre önce NFT yaratıcılarına fayda sağlamak için ücretler sunan bir zincir üstü aracı duyurdu. Duyuru, yeni koleksiyonların platformda tanıtılan içerik oluşturucu ücretlerine nasıl duyarlı olacağını açıklayan bir Tweet dizisi aracılığıyla geldi. Pazar yeri, platformda yeni koleksiyonlar basan NFT yaratıcılarına fayda sağlamak için Zincir Üstü Operatör Filtre Kaydı aracını geliştirdi:

“Pek çok içerik oluşturucunun zincirde ücret uygulama yeteneği istediği açık ve seçimin bir pazar yerinin değil, onların yapması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle, iş modellerini kontrol etmek için içerik oluşturucuların ellerine daha fazla güç vererek ölçekleri dengeleyeceğini umduğumuz araçlar geliştiriyoruz.”

OpenSea, platformun resmi blogunda “NFT telif ücretlerinin” nasıl çalışacağını açıklayan bir makale de yayınladı. Ayrıca OpenSea, içerik oluşturucu ücretlerinin sekiz Kasım Salı gününden itibaren faaliyete başlayacağını vurguladı.

Ancak OpenSea blogda halihazırda basılan veya sekiz Kasım’dan önce basılacak olan mevcut koleksiyonların NFT telif ücretlerinin uygulanmasından hoşlanmayacağını belirtti.

Bu mevcut koleksiyonlarla ilgili olarak OpenSea, pazarın Royalties’i uygulamasının zaman alacağını belirtti. Ancak OpenSea, eski koleksiyonların NFT Royalty Programına dahil edilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti:

“Bunun yeni koleksiyonlara yönelik ilk adım olduğunun farkındayız, ancak mevcut koleksiyonların bu yeni ekosistem dinamiğini yönlendirmesine yardımcı olacak alternatifler hakkında düşünmenin ne kadar önemli olduğunu da biliyoruz.”


Açıklamaya göre OpenSea, eski koleksiyonları değerlendirmek için yakında başka araç veya teknoloji ile karşımıza çıkacak.

Telif Programı İçin Beklemede Olan Mevcut Koleksiyonlar

NFT sanatçıları ve yaratıcıları için telif tahsisi, bir süredir sıcak bir konu olmuştur. OpenSea’nin içerik oluşturucu ücretlerini uygulama hamlesi, diğer NFT pazar yerlerinin uyguladıklarına aykırıdır. Solana merkezli pazar yeri Magic Eden, içerik oluşturucu telif ücretlerini destekleyen birkaç pazar yerinden biridir.

Magic Eden’de içerik oluşturucuların geliştirici ücretlerini içermeyen NFT işlemlerini işaretlemelerini sağlayan zincir üstü araç tanıttı. Rarible pazar yeri, platformdaki yaratıcıları ödüllendirmek için bir NFT Royalty programını da desteklemektedir.

Ekim ayında X2Y2 pazarının, telif ücretlerine karşı kampanya yürüten NFT pazar yerlerinin arasına katıldığı duyurulmuştur. Pazar, platformdan NFT satın alan alıcıların “projeye katkıda bulunmak istedikleri telif ücreti sayısını seçebileceklerini” duyurdu.

Pazar yerinin, platform içinde NFT telif haklarına izin verildiği gösterilmektedir. Telif hakkı, yaratıcıya satın alma fiyatıyla beraber ek ücret teklif etmemeye karar verecek alıcının elindedir. Pazar yerleri, kesinlikle telif programlarını caydıranlardan daha fazla içerik oluşturucuyu platforma çekecektir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...