Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Bill Murray’in NFT Cüzdanı Hacklendi!

Paylaş

Amerikalı aktör ve komedyen Bill Murray, 1 Eylül 2022’de gerçekleşen NFT hayır müzayedesi düzenlemesinin ardından cüzdanından 119.2 Ethereum’un çalındığını açıkladı. İstatistikler, Murray’in cüzdanındaki token’ların ve NFT’lerin çoğunun taşındığını ve token değerinde kabaca 556 dolar kaldığını göstermektedir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Bill Murray NFT HACK

Bill Murray Hack Kurbanı Oldu!

Perşembe günü popüler aktör ve komedyen Bill Murray, cüzdanından 119 Ethereum’un çekildiğini gördü. Zincir üzerindeki verilerin ve Murray’in ekibinden gelen ayrıntılar cüzdanının cuma akşamı saat 02:00 civarında boşaltıldığını belirtmektedir. Dappradarcom’un portföy aracından elde edilen veriler, Murray’in cüzdanında yaklaşık 556 dolar değerinde token kaldığını göstermektedir. Ayrıca NFT’lerin hala (3 Eylül’de saat 02:00) cüzdanda tutulduğunu görüntülenmektedir.

Rapora göre Murray’in portföyünün büyük bir kısmı saldırıya uğramış ve cüzdandan çalınmıştır. Zincir üzerindeki veriler, Murray’in güvenlik ekibinin The Flower Girls NFTs, Boss Beauties, Hashmasks, Adam Bomb Squad, Deadfellaz, Gutter Cat Gang, Cryptopunks, Veefriends, Cool Cats, Damien Hirst NFTs, Pudgy Penguins ve Cryptotoads gibi Blockchain varlıklarını çaldığını gösteriyor. Murray’in hayır kurumu, Coinbase NFT pazarında barındırılan ‘Bill Murray 1000’ NFT koleksiyonundan 1/1 NFT sattı. Murray’in ekibi, çalınan fonların bir borsaya gönderildiğine ve hırsızın şu anda bilinmediğini açıkladı.

NFT müzayedesinden elde edilen fonların Chive Charities adlı kar amacı gütmeyen bir kuruluşa bağışlanması gerekiyordu. Ayrıca bir Coinbase NFT pazar yeri sözcüsü, NFT müzayedesinde ikinci olan NFT’nin, çalınan fonları karşılamak için Chive Charities’e 120 Ethereum bağışladığını açıkladı. Cuma günü yayınlanan rapor, bilgisayar korsanının Murray’in Ethereum cüzdanından 119.2 Ethereum’u nasıl çaldığını açıklamamaktadır. Murray’in ekibi kolluk kuvvetlerine bir rapor sunduğunu açıkladı. Ayrıca Blockchain istihbarat firması Chainalysis ile çalıştığını da kaydetti. Bill Murray, bu yıl kripto bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğrayan tek yüksek profilli ünlü değildir. Family Guy yıldızı Seth Green, Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’sini çaldırmıştı. Ayrıca bildirildiğine göre NFT’yi geri almak için büyük bir ödeme yapmak zorunda kalmıştır.

NFT Hack Olayları Artış Yaşıyor!

Son zamanlarda artan hack olaylarına karşı önlem alınamaması sektörü inanılmaz sekteye uğratmaktadır. İnsanların açıklarından faydalanan hackerlar her buldukları boşluktan faydalanıyorlar. Ayrıca yatırımcılar cüzdanlarını korumak isteseler de küçük bir link tıklamasıyla bile bütün varlıklarından olabiliyorlar. Dahası son zamanlarda bu olaylar inanılmaz derecede arış yaşamıştır. Şirketler ve platformlar yeni önlemler almaktadırlar. NFT platformları bunun ciddi bir sorun olduğu bilinciyle sürekli uyarılar paylaşmaktadır. Ancak yatırımcıların uyarıları ne kadar dikkate aldıkları tartışmaya açıktır.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...