Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

GameFi İlgi Odağı Olurken Yatırımcılar Zarar Ediyor!

Paylaş

GameFi ekosistemi, oyun meraklılarını ve Z kuşağı yatırımcılarını cezbetmesiyle bilinmektedir. Ayrıca bu da onu yeni yatırımcılar için ideal bir giriş noktası yapmaktadır. ChainPlay tarafından 2428 GameFi yatırımcısını içeren bir anket, bunların yüzde 75’inin GameFi kripto alanına katıldığını ortaya koymuştur. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

GameFi

GameFi Yatırımcıları Eğlenceye Öncelik Veriyor!

Yapılan araştırmalara göre, yatırımcıların yarısından fazlası GameFi’nin pazarına para kazanmak için girmektedir. Bununla beraber GameFi’nin yatırımcılarının yüzde 89’u 2022 kripto kışında para kaybetmiştir. Yatırımcılar, yatırımlarının ortalama yüzde 62’si kaybetmiştir. Ayrıca yatırımcılar, oyun içi ekonomik tasarımın zayıf olmasının, kayıplarının başlıca nedeni olduğunu düşünmektedir. Bununla beraber, 2022’de yatırımcıların küresel olarak GameFi oynamak için günde ortalama 2,5 saat harcadıklarını belirtmiştir. Veriye göre önceki yılın 4,4 saat ortalamasına kıyasla yüzde 43’lük bir düşüş olduğu tespit edilmiştir.

Yeni GameFi projelerinin fon eksikliği, çoğunlukla rugpull, ponzi dolandırıcılığı ve zayıf görsellerle ilgili endişelerden kaynaklanmaktadır. Sonuç olarak, yatırımcıların yüzde 44’ü geleneksel oyun katılımının GameFi’nin gelişimi için çok önemli olabileceğini düşünmektedir. Ek olarak GameFi yatırımcılarının, yüzde 81’i gelecekteki projelerle ilgili geleneksel düşünceyi terk etmektedir. Ayrıca tatmin edici oyun içi deneyimler bulmak için kardan çok zevki tercih ettikleri açıklanmıştır. DappRadar analizine göre Metaverse ve Blockchain oyunları, Terra fiyaskosundan en az etkilenen ekosistemlerdi. Blockchain oyunlarına ve Metaverse’e kurumsal yatırımlar yapılmıştır. Ayrıca bu, birçok şirketin her iki endüstrinin gelecekte hızlı genişleme potansiyeline sahip olduğuna inandığını göstermektedir.

ChainPlay’e göre, yatırımcıların yüzde 86’sının yatırım yaptığı BNBChain, en aktif GameFi ekosistemlerinden biridir. Ticaret maliyetlerini düşüren, saniyedeki işlem sayısını artıran ve platformların uygulamalar oluşturmasını sağlayan teknolojik gelişmeler nedeniyle, diğer ekosistemler de genişlemektedir. Bu arada, yatırımcıların yüzde 69’unun görüşüne göre, finansman proje topluluğunun dinamizmi dikkate alınmalıdır. Öte yandan yatırımcılar, yüzde 66 oranıyla ortakların ve destekçilerin en önemli faktör olduğunu düşünmektedir. GameFi’ye yatırım yapmayı düşünen yatırımcıların yüzde 51’ine göre, oynanabilirlik ilk iki faktörün hemen arkasında üçüncü sırada yer almaktadır. Diğer yatırımcıların yüzde 49’una göre tokenomik, yatırım yapma tercihlerinde en yüksek öneme sahiptir.

Sektörün Gelişmesi için Uzmanlar Görüş Bildirdi!

GameFi karlı bir sektör olmaya devam ederse, geliştiricilerin sektörü geliştirmek için bir şeyler yapması gerekmektedir. Sektör uzmanları, ChainPlay çalışmasına dayanarak GameFi’ye bazı görüşler bildirmiştir. Görüşlerden bir tanesi, Oyun endüstrisinin GameFi’nin giderek azalan ihtişamını geri kazanmanın ilk adımı olarak para toplamaktan çok eğlenceli oyunlar yaratmaya öncelik vermesidir. Bu bakış açısı, GameFi’nin yatırımcılarının yüzde 81’inin yaklaşmakta olan GameFi girişimleriyle ilgili olarak eğlenceye kardan daha yüksek bir öncelik verdiğini ortaya koyan anket verilerine dayanmaktadır.

GameFi hala bir ‘kazan’ yönü gerektirecek olsa da sonraki GameFi’nin girişimlerin de oyun kalitesini artırmaya daha fazla dikkat edilmelidir. İster GameFi ister geleneksel oyun olsun, video oyunlarının amacı keyifli deneyimler sağlamaktır. Para kazanmak, ilk değil, ikincil bir hedef olmalıdır. Buna göre, katılımcıların yüzde 88’i GameFi’nin geleceğine inandıklarını belirtmiştir. Bu nedenle oyunların kalitesi arttığında işletmenin hala oldukça büyük bir hayranı olacağı düşünülmektedir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...