Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Unstoppable Domains, Fantom Blockchain ile Anlaştı!

Paylaş

Blockchain platformu Fantom, önde gelen Web3 dijital kimlik platformu olan Unstoppable Domains ile entegrasyonunu duyurdu. Entegrasyon kapsamında Fantom, dijital kimlik platformuna çözümler konusunda yardımcı olacaktır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Unstoppable Domains, Fantom ile Anlaştı

Unstoppable Domains, Fantom ile Anlaştı!

Fantom, Unstoppable Domains ile entegrasyonunu duyurdu. Fantom’un açıklamalarına göre bu hamle, 3,5 milyondan fazla kullanıcısının alan adı satın alma yoluyla evrensel bir Web3 adresi almasını sağlayacaktır. Fantom, aBFT konsensüs protokolüne dayanan EVM uyumlu bir katman 1 platformu olarak bilinmektedir. Fantom ağı, kullanıcılarına DeFi uygulamalarını ve kullanım durumlarını kullanırken yüksek verim, düşük işlem maliyetleri ve hız yaşayacaklarını vaat eder.

Ağdaki kullanıcılar, ödemeler gibi görevleri karmaşıklaştıran anımsatıcı cüzdan adresleri kullanmaktadır. Ayrıca, 42 karakterlik uzun adresler, kullanıcıların Web3 platformu hesap doğrulaması yoluyla veya teşvikler alırken kimliklerini cüzdanlarına bağlamalarını zorlaştırmaktadır. Unstoppable Domains, Web3 ile birlikte gelişen bireyler topluluğunu getirmek amacıyla bir NFT alan adı sağlayıcısı olarak görev görmektedir. Ayrıca dijital kimlik platformu olarak 2018 yılında kurulmuştur. Unstoppable Domains NFT alanları, insanlara dijital kimlikleri üzerinde sahiplik ve kontrol sağlamak için hiçbir ücret talep etmemektedir. Ayrıca Blockchain teknolojisiyle kimlikleri oluşturmaktadır.

Kullanıcılar Unstoppable Domains platformuna bir adres kaydedebilmektedir. Ayrıca daha sonra NFT’lere benzer şekilde cüzdanlarda ERC-721 token’ı olarak saklayabilmektedir. Adrese sahip olan kullanıcılar, NFT’lerin tek sahibidir. Ayrıca bunu bir kullanıcı adı, FTM kripto adresi olarak kullanmak mümkündür.

Anlaşmanın Avantajları

Fantom’un açıklamalarına göre kullanıcılar, gözle görülen 5 yeni avantaja sahip olacaktır. Bunlardan birincisi, Web3 platformlarında dijital kimlik olarak açıklanmıştır. Web3 dünyasında dijital bir kimliğe sahip olmak, uzun vadede oldukça önemli bir avantajdır. İkinci olarak, birden fazla cüzdan için ayrı adrese ihtiyaç yoktur. Bu, birçok zorluğun ortadan kaldırılması anlamına gelmektedir. Üçüncü olarak, basit ve güvenilir bir kullanım alanı sunulmaktadır. Dördüncü olarak, bu Web3 kimlikleri, bir kimlik kanıtı olarak kullanılabilmektedir. Son olarak, bu adreslerin bir yenileme ücreti bulunmamaktadır. Basılan her adres ömür boyu erişime açık olmaktadır.

Phantom CEO’su Michael Kong açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘Unstoppable Domains, yıllardır merkezi olmayan alan adlarının ön saflarında yer almaktadır. Ayrıca Web3 alanında bir öncüdür. Bu alan adlarını Fantom Blockchain’e getirmek ve kullanıcılarımız için dijital varlıkların hareketini daha da basitleştirmek için birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz’ dedi.

Temmuz ayı itibariyle Unstoppable Domains, 2,5 milyon alan adına sahipti. Ayrıca 150’den fazla Web3 programıyla entegre edilmiştir. NFT adlandırma hizmeti halihazırda 80’den fazla cüzdanı ve borsayı desteklemektedir. Ayrıca Fantom ile entegrasyon bu sayıyı artıracaktır. Ortaklık, Fantom ağ süreçlerini optimize etmeyi hedeflemektedir. Son zamanlarda ekip, Fantom ağında dağıtılan merkezi olmayan uygulamalara (dApp’ler) otomatik denetimler sağlamak için Blockchain güvenlik girişimi Debaub ile iş birliği içinde Watchdog projesini başlatmıştır.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...