Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Rusya’nın Sberbank’ı, NFT Yayınlanmasına İzin Verecek!

Paylaş

Rusya’nın en büyük bankalarından biri olan Sberbank, NFT için mevcut talebi kabul etti. Sberbank, şimdi kullanıcıların bunları Blockchain platformunda yayınlamasına izin vermeyi planlıyor. Ayrıca finans kurumu ülke genelindeki sanat siteleri ve galerilerle iş birliği yapmayı planladığını açıkladı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Sberbank NFT

Sberbank, Müşterilerinin NFT Basmalarına İzin Verecek!

Bankanın Başkan Yardımcısı Anatoly Popov, Vladivostok’taki Doğu Ekonomik Forumu sırasında, Sberbank’ın Blockchain platformunda, kullanıcılara kendi NFT’lerini çıkarma şansı veren bir seçeneğin yılın dördüncü çeyreğinde kullanıma sunulacağını söyledi. Popov, Rus bankacılık devinin oyunlar ve turnuvalarla ilgili NFT sürümleri için çalışmalar yürüttüğünü de belirtti. Ayrıca sanat siteleri, galeriler ve potansiyel olarak spor organizasyonlarıyla projelerde iş birliğine başlamayı planlarından bahsetti. Popov, bunun banka için yeni bir şey olduğunu açıkladı. Ayrıca önce bazı testler yapılacağını belirtti. İlk aşamada, ‘içeriği denetleme ihtiyacı nedeniyle hizmet sınırlı olacak’ dedi.

Varlıklara göre en büyük Rus bankası olan Sberbank, bu yıl mart ayında Rusya Merkez Bankası’ndan dijital finansal varlık ihraç etme yetkisi aldı. Sonrasında Blockchain platformunu oluşturdu. Ayrıca platform şu anda yalnızca tüzel kişilere açık hizmet vermektedir. Ancak 2022’nin son çeyreğinde özel kişilere de erişim verilecek şekilde ayarlamalar yapışıyor. Dijital Finansal Varlıklar yasası Ocak 2021’de yürürlüğe girmiştir. Ayrıca Moskova Borsası bu yılın sonuna kadar DFA’ları listelemeye hazırlanmaktadır.

Popov, Rusların dijital varlıkları yabancı platformlara başarıyla yerleştirdiğini belirtti. Ayrıca sınırlı olmasına rağmen NFT’lere talep olduğunu açıkladı. Popov, NFT’lerin piyasaya sürülmesinin, temsil ettiği içerik de dahil olmak üzere, cevaplanması gereken birçok soruyu gündeme getirdiğine dikkat çekti. Mevcut yasa esas olarak bir ihraççıya sahip madeni paralar için geçerlidir. Bu sebeple Rusya, henüz kripto para birimlerini kapsamlı bir şekilde düzenlememiştir. Önümüzdeki aylarda parlamentonun alt meclisi Devlet Duması’nda yeni bir ‘Dijital Para Birimi’ yasası gözden geçirilecektir. Çoğu devlet kurumu Rus rublesinin ülkedeki tek yasal ödeme aracı olarak kalması gerektiği konusunda hemfikir olsa da dış ticarette merkezi olmayan dijital para birimlerinin kullanımını yasallaştırmaya yönelik çağrılar artmaktadır.

Rusya, Kripto Para Uluslararası Ödemelerini Yasallaştıracak!

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev, Rusya’da mevcutta kriptolarla uluslararası ödemeler yapmasının mecburiyet olduğunu belirtti. Ayrıca kriptoların regülasyonu konusunda Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası arasında çeşitli görüş ayrılıklarının olduğunu belirtti. Rusya Sanayi Bakanı Denis Manturov geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, kripto paraların Rusya’da bir ödeme sistemi olarak yasallaşabileceğini söylemişti. Batılı ülkelerin Rus finans sistemine yaptırımları nedeniyle ülkedeki çok sayıda kurum ve kuruluş sıkıntı yaşamaktadır. Ülke genel olarak dolar ve euro ödemelerinde sorunlar yaşamaktadır. Ülke yönetimi bu kapsamda çeşitli çözümler için araştırmalar yapmaktadır.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...