Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Web3 Oyunları Ekonomik Problemlere Rağmen Büyümeye Devam Ediyor!

Paylaş

Dappradar tarafından hazırlanan rapora göre Web3 oyun endüstrisi, satış ve etkinlikle ilgili olumlu rakamlar kaydetmektedir. Ayrıca sektör, yaşanan kripto krizine rağmen 1 Ağustos’tan bu yana 750 milyon dolar toplamayı başardı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Web3 Oyun Sektörü

Web3 Oyun Sektörü Ekonomiden Etkilenmedi!

Geleneksel ve kripto para piyasalarını etkileyen mevcut ekonomik gerileme, Web3 oyun sektörü üzerinde daha az bir etkiye sahip oldu. Dappradar tarafından yayınlanan rapora göre, sektörden gelen son rakamlar pozitif durumdadır. Ayrıca sektör, değişkenlere son derece dirençli görünmektedir. Rapora göre Web3 oyun endüstrisi, 1 Ağustos’tan bu yana 748 milyon dolarlık yatırım kaydetmiştir. Bu, temmuz ayında yapılan yatırımdan yaklaşık olarak yüzde 135 daha fazladır. Ancak bu rakam, haziran ayında yapılan yatırımla kıyaslandığında yüzde 19 daha düşük olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu da ekosistemin hala ilerleme kaydettiği anlamına gelmektedir.

Raporda ele alınan yatırımlar arasında Gabriel Ledon tarafından Limit Break adlı yeni bir şirket için toplanan 200 milyon dolar bulunmaktadır. Ayrıca Temasek’in Animoca Brands’a yaptığı 100 milyon dolarlık yatırım da raporda yer alıyor. Üçüncü çeyrekte sektöre yapılan toplam yatırım 1,1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır. Ayrıca 2022’nin tamamında toplam yatırımın 10 milyar dolara yakın olacağı tahmin edilmektedir. Tahminin gerçekleşmesi durumunda, 2021’de yatırılan 4 milyar dolara kıyasla 1,5 kat daha fazla yatırım gerçekleşecektir.

Sektörün Geleceği

Rapor, Web3 oyun sektöründeki önemli projelerin gelişmekte olduğunu açıklamıştır. Ayrıca bazı rakamların olumlu gelişmeler gösterdiğini ortaya koymuştur. Sanal dünya alanında toplam satışlar yüzde 28,90 azalarak 22 milyon dolara gerilerken, satış adedi ortalama yüzde 40 artarak 19.354’e ulaşmıştır. Ayrıca bu istatistikler projelerin sunduğu ürünlere olan talebi göstermektedir.

Ethereum tabanlı bir Metaverse platformu olan Sandbox, The Walking Dead, Snoop Dogg ve Smurfs dahil olmak üzere farklı kaynaklardan gelen 90’dan fazla deneyim sunan üçüncü sezonunu yayınladı. Bu durum, platformdaki aktif cüzdan sayısında yüzde 40 artışa neden oldu. Rapora göre, Web3 endüstrisindeki uygulama Stepn, aylık 3 milyondan fazla kullanıcısıyla popülerliğini korumaya devam ediyor. Ayrıca rapor tüm faaliyetlere rağmen, Web3 oyun sektörünün başlangıç ​​aşamasında olduğunu kaydetmiştir. Bununla birlikte, geleneksel oyun şirketlerinin düşük katılımıyla bu büyüme devam ederse, Blockchain oyun alanının Web3 ortamındaki en büyük endüstrilerden biri olma olasılığının yüksek olduğu düşünülmektedir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...