Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Türk Metaverse Yolda: Yerli Turizm Acentesi Metaverse Projesine Başladı

Paylaş

Metaverse alanıyla ilgilenen sektörler arasına turizm de katıldı. Bugün Nereye Gidelim isimli yerli turizm acentesi, turistlerin sanal tatil deneyimleri yaşamasına olanak tanıyacak. Acente, müşterilerin ülkemizde kiraladığı yerleri Türk metaverse evreninde kullanıma sundu. Bugün Nereye Gidelim, ilk Türk Metaverse deneyimine bungalov evleriyle giriş yaptı. NFXhaber olarak, sizin için hazırladık.

Metaverse ve sanal gerçeklik gibi yeni trend teknolojiler her geçen gün benimsenmeye devam ediyor. Bu alana en son yatırım yapan firmalar ise genellikle turizm sektöründe yer alıyor. Bu kapsamda Bugün nereye gidelim isimli Türkiye merkezli turizm acentesi, Metaverse’ye giriş yaptı. Buna göre acente, Sakarya’daki Sapanca gölünün kıyısında bulunan Bungalov villalarını OVG Metaverse platformuna taşıdı. Acentenin müşterileri, kiraladıkları Bungalov evleri, metaverse üzerinden deneyimleyebiliyor.

Türk Metaverse Yolda: Yerli Turizm Acentesi Metaverse Projesine Başladı
Türk Metaverse Yolda: Yerli Turizm Acentesi Metaverse Projesine Başladı

Turizm acentesinden Türk Metaverse

Yerli Turizm acentesi Bugün Nereye Gidelim, Bungalov evlerini müşterilerine Metaverse üzerinde deneyimleme imkânı tanıyor. Acentenin kurucusu İlker Kulaksız konuyla ilgili konuştu. Kulaksız, Metaverse deneyimiyle ilgili görüşlerini paylaştı:

“Metaverse, müşterilerimizin tatillerini satın almadan önce denemelerine imkân tanıdı. Gerçeğe dönüştürdüğümüz Metaverse projesinin ardından ülkemize yurtdışından gelecek ziyaretçiler, kiralık bungalovlarımızı Türkiye’ye gelmeden deneyimleyebiliyor. Bu sayede Metaverse, turizm sektörü için potansiyeli yüksek bir mecra haline geliyor. Uzun süredir devam eden çalışmalarımız sonuca ulaştı. Sapanca’daki bir bungalov villamız, Metaverse üzerinde yerini aldı.”

OVR Metaverse’de yerli tatil deneyimi

Kulaksız ayrıca Metaverse ve NFT gibi yeni trendlerin turizm sektörü için birçok fırsat barındırdığını dile getirdi. Türk Metaverse deneyimi sunan acentenin kurucusu şunları söyledi:

“Metaverse’nin sunduğu fırsatları görüp değerlendirmeliyiz. Bu, yalnızca şirketlere değil, sektöre de katkı sağlıyor. Bu kapsamda, OVR isimli Metaverse platformunda sergilediğimiz bungalov villalarımıza özellikle sosyal medyada ilgi çok yüksek. Bunun yanında, Metaverse’mize çok sayıda yerli ve yabancı turist ilgi gösteriyor. Bu insanlar, tatil yapacakları yerleri önceden deneyimleme imkânı buluyor. Ziyaretçilerimiz, 3 boyutlu olarak modellenen bungalovlarımızı ziyaret ederek kişisel deneyimler yaşayabiliyor.”

Daha önce NFT koleksiyonu yayınlamışlardı

Tüm bunlara ek olarak Kulaksız, Blockchain ve Web3 gibi yeni trend teknolojiler ile yakından ilgilendiklerini söyledi. Türk metaverse bungalovlarının fikir babası olan Kulaksız, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz ay Türkiye’nin ilk turizm temalı NFT koleksiyonunu yayınladık. Koleksiyon, piyasadaki en büyük NFT pazarı olan OpenSea üzerinde yer aldı. Star Wars filmlerinden esinlenerek oluşturduğumuz NFT koleksiyonuyla, ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarını küresel bir platformda sergiledik. Ayrıca bunu, yeni nesil bir sanat formuyla (NFT) sağladık. Yoğun ilgi gören NFT koleksiyonumuzun ardından, şimdi de Türk Metaverse topluluğuna dahil olarak bir ilke imza atıyoruz.”

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...