Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Türk Kızılay’ı Artık Metaverse Dünyasında!

Paylaş

Kızılay, Meta (eski adıyla Facebook) ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Kızılay Genel Başkanı ve IFRC Genel Başkan Yardımcısı olan Dr. Kerem Kınık ile Meta’nın yöneticileri katılım sağladı. Buna göre Kızılay, Metaverse üzerinde eğitim vermeyi hedefliyor. Buna ek olarak Kızılay, gerçekleştirilen projeleri Facebook, WhatsApp ve Instagram gibi platformlar aracılığıyla diğer ulusal derneklerin erişimine açmaya hazırlanıyor. NFXhaber olarak detayları sizin için derledik.

Kızılay Metaverse üzerinde eğitim verecek

Türk Kızılayı, Metaverse’ye giriş yapmaya hazırlanıyor. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Meta yöneticileri ile yapılan toplantıda bir araya geldi. Buna göre Kızılay, projelerini Meta’nın çatısı altındaki sosyal medya platformlarında yayınlayacak. Ayrıca, Metaverse üzerinde ilk yardım ve afet konulu eğitimler verecek. Kerem Kınık, Meta toplantısı ve Metaverse hamlesi ile ilgili şunları dile getirdi:

“Geleceğe dönük iş birliklerimiz arasında öne çıkan bir konu da Metaverse oldu. İlk yardım ve afetlere hazırlık gibi konularda farkındalığı arttırmak ve kişileri bu konuda daha hazırlıklı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla, Metaverse’nin sunduğu imkanlardan faydalanacak çözümler üretmek için çalışmalarımıza başlıyoruz.”

Kınık’ın açıklamalarında belirtildiği üzere, Kızılay yeni teknoloji trendi Metaverse’de yerini alacak. Yardım kuruluşu, Metaverse üzerinde canlandırmalı ilk yardım ve afet hazırlığı konularında eğitim verecek. Buna göre Metaverse, yardım kuruluşlarının simülasyon oluşturmak, insanları eğitmek ve olağandışı durumlara hazırlanma konusunda yardımcı olma potansiyeli taşıyor.

Türk şirketleri Metaverse’de

Kızılay’ın bu hamlesi bir dizi Türk şirketinin Metaverse’ye adım atmasının ardından geldi. Metaverse dünya çapında benimsenmeye devam ediyor. Küresel ölçekteki birçok firma bu alana giriş yapmaya başladı bile. Sony, Epic Games, Samsung, Nissan gibi farklı alanlardaki şirketler, Metaverse’de sergiler açıyor. Ayrıca, kendi Metaverse’lerini inşa ediyor ve çeşitli ortaklıklar ile finansman turları düzenliyorlar.

Metaverse alemine Türk şirketler de büyük ilgi gösteriyor. Yakın zamanda ilaç firması Abdi İbrahim, Decentraland Metaverse’de bir bina kurdu ve sergi açtı. Bununla birlikte Sapanca’daki bir turizm acentesi, bungalov evlerini Metaverse’ye taşıyarak müşterilerine tatili önceden deneyimleme imkânı tanıyor. Yerli hava yolu şirketi Pegasus da geçtiğimiz günlerde yeni dünyada yerini alacağını duyurdu. “Pegasusport” ismi verilen proje, Decentraland’da Pegasus müşterilerine hizmet edecek.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...