Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Troyes NFT Forma Gelirlerin Ukrayna’daki Çocuklara Bağışlıyor!

Paylaş

Fransız Futbol Kulübü Troyes, pazartesi günü PSG’ye karşı oynadığı maçta giyilen formaları açık artırmaya çıktı. Fiziksel formaların yanı sıra Troyes NFT öğeleri de satışa çıktı. NFT’ler, maçta oynanan formaların dijital versiyonlarını içeriyor. Bunun yanında, satışlardan elde edilen tüm gelirin, UNICEF Ukrayna’ya bağışlandığını da belirtelim. NFXhaber olarak, sizin için hazırladık.

Troyes oyuncularının, Fransa büyüklerine karşı kazandıkları maçlar sırasında giydikleri imzalı formalar, giysinin dijital bir versiyonuna entegre bir çipi de içeriyor. Çipler, forma sahibinin, çevrimiçi olarak sahip olabileceği forma NFT’sini talep etmesine olanak tanıyor. Troyes NFT sahipleri, NFT’lerin, sahipliği doğrulayan yapısı sayesinde tüm mülkiyet haklarını elde edebiliyor.

Troyes NFT gelirleri, UNICEF Ukrayna’ya gidiyor

UNICEF, dünyanın çeşitli bölgelerindeki dezavantajlı çocuklara yardım etmek amacıyla kurulan bir Birleşmiş Milletler örgütüdür. Örgüt, son dönemdeki Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle çalışmalarını Ukrayna’ya yoğunlaştırdı. Bu nedenle Troyes NFT, elde edilen gelirin tümünü UNICEF Ukrayna’ya bağışlama kararı aldı. Şu ana kadar yapılan bağış miktarı 32.190 euro oldu. Bu para, Ukrayna’daki çocuklara yardım etmek için UNICEF’e verilecek.

Para çeki, Fransa şampiyonasının 37. günü adına, bu pazar günü Lens’e ulaşacak ve UNICEF tarafından kullanılacak. 15 forma 1.100 ila 3.000 euro arasında bir fiyata alıcı buldu. Formaların en pahalısı, takım kaptanının forması ve pazar günkü maçta gol atan Florian Tardieu’ya aitti. Bunun yanında maç topu, 4.700 euroya alıcı buldu.

Troyes, amiral gemisi Manchester City olan City Group’a ait. Kulübün başkanı Aymeric Magne, satışın başında “yenilikçi olmaya çalışıyoruz.” dedi. Troyes NFT açık artırması, Fransa’da bir futbol kulübü için ilk olma özelliği taşıyor. Müzayede, gelecek sezon halka satılan her resmi kulüp forması için bir NFT oluşturulacağı ihtimalini güçlendiriyor.

NFT’ler Spor sektöründe yaygınlaşıyor

Troyes NFT, sahteciliği engellemenin yanı sıra, sanal dünyalarda, formaları kişinin avatarında göstermeyi sağlıyor. Bu eşi benzeri görülmemiş satış, Paris Saint-Germain kulübünün Lionel Messi NFT videosunun müzayedesinin kapanmasından bir gün önce geldi. Lionel Messi NFT videosunu alan kullanıcı, yıldız oyuncularla bir hafta sonu geçirme imkanına sahip olacak.

NFT’ler spor alanında yaygınlaşıyor. Ayrıca, yeni koleksiyoncular kadar spekülatörleri de etkiliyor. Basketbol efsanesi LeBron James’in smac klibi, şubat ayında 200 bin doların üzerine alıcı buldu. Bunun yanında, yıldız forvet oyuncu Kylian Mbappé’nin bir kartı 50.000 avronun üzerinde bir fiyata gitti.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...