Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Treeverse NFT Nedir?

Paylaş

Treeverse NFT, Twitter gibi bir sosyal medya olmaya yönelik ancak NFT odaklı topluluğa sahip tarayıcı tabanlı bir metaverse’dir. NFXHaber olarak bu makalede Treeverse NFT Nedir sorusuna yanıt arayacağız. Gelin hep birlikte Treeverse’i incelemeye geçelim.

Treeverse NFT Nedir?

Treeverse NFT, NFT yaratıcısı Loopify tarafından kurulan iki boyutlu metaverse’dir. Proje, blok zincir oyunlarının Runescape’i olmayı ve NFT severler için tarayıcı tabanlı bir MMO yaratmayı hedeflemektedir. Loopify, bir NFT sanatçısı olarak NFT koleksiyon projesi NFTrees’i oluşturmuş ve Treeverse’i başlatmıştır.

Aynı zamanda bir play-to-earn (oyna kazan) oyunu olarak da tanımlanmaktadır. Oyun içinde kazanılan varlıklar, NFT’lerle değiş tokuş edilebilecektir. Ek olarak yerel para birimi kazanılacak ilk oynanabilir MMORPG’lerden biri olması planlanmaktadır. Bununla birlikte oyunda kazanılan varlıkların piyasada serbestçe NFT olarak satılması mümkündür.

“Retro” tarzda meydana getirilen oyun, kullanıcılarına Pokemon gibi klasik oyunları hatırlatan sanat eserlerini kullanmaktadır. Ayrıca platform, çok merkezli olacak ve geleneksel oyunlara göre “benzersiz” bir sanat stili olacak.

NFTrees Nedir?

NFTrees, Treeverse’i başlatan ilk koleksiyondur. Orijinal koleksiyonda 420 ağaç yer almaktadır. NFTrees üzerine inşa etmek, Treeverse’in belki de en çekici yanıdır. Çünkü kurucuların FPP olarak adlandırılan NFT koleksiyonu, Treeverse içindeki özel evlere erişim sağlamaktadır. Kullanıcılar bu evlerin içinde favori NFT’leri sergileyebilir ve arkadaşlarını buraya davet edebilir. Bu evler haritada bulunmamaktadır ancak NFT sahibi kullanıcılar evlerine ışınlanabilmektedir. 420 FPP, sahiplerine airdrop yoluyla bırakılmıştır.

Timeless Nedir?

Timeless, Treeverse içinde oynanabilir karakterler olarak yer edinecek bir avatar koleksiyonudur. Kullanıcısına oyun içerisinde benzersiz bir görünüm sağlamaktadır. Toplu satışı olmayacaktır. Topluluk üyeleri, 0,222 ETH karşılığında avatar basma hakkına sahip olacak. Ayrıca NFTrees üyelerinin bir Timeless avatarını ücretsiz şekilde basma hakkı bulunmaktadır.

Treeverse Nasıl Alınır?

Treeverse koleksiyonlarına kullanıcılar OpenSea üzerinden ulaşabilmektedir. OpenSea’da bir NFT almak için kullanıcıların yapmaları gereken birkaç basit işlem bulunmaktadır. İlk olarak kullanıcılar, dijital cüzdanlarını OpenSea’ye bağlamalıdır. Bununla birlikte dijital cüzdanda ödeme işleminde kullanılması için yeterli miktarda Ethereum (ETH) bulunmalıdır. Yani kullanıcılar ETH almalı ve kullandıkları dijital cüzdana ETH’yi göndermelidir. Bu aşamalardan sonra ise kullanıcılar, Treeverse’in halihazırda sergilenen koleksiyonlarını buradan ziyaret edip istedikleri NFT’yi satın alabilir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...
Önceki İçerik
Sonraki İçerik