Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

The Duchess of York Bir Dijital Sanat Galerisi Başlatıyor!

Paylaş

The Duchess of York Sarah Ferguson tarafından yeni bir dijital sanat galerisi açılmıştır. Bu, Candy Studio, Nifty Gateway ve BLKPRL tarafından iki Aralık’ta yapılan bir basın açıklamasında duyurulmuştur. Stüdyo, yaratıcı sanatlara olan tutkulu sevgisiyle tanınan Düşes’in sanat koleksiyonlarını sergiliyor. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Royalty ile İş Birliği

Şirketler ve Duchess arasındaki ortaklık, Duchess sergisinde, animasyonlu resimler, Yapay Zekâ (AI) sanatı, yeni medya çalışmaları ve Sinematik yaratmak için özel efektlerle birlikte sözlü şiir içeren bir dijital koleksiyonun sergilenmesiyle sonuçlanacaktır. “The Duchess Gallery” projesi, eserin arkasındaki hikâyeyi anlatarak yeni sanatsal ifade biçimini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Dijital sanat galerisi, Sarah tarafından toplanan başarılı sanatçıların yanı sıra gelecek sanatçıların eserlerini içerir. Galeri, içerik oluşturucuların çalışmalarını sergilemek için Nifty Gateway ile ortak bir çabayla bir araya getirilmiştir.

Teknolojiyi Kullanarak Klasiklere Hayat Vermek

Sarah Ferguson tarafından yapılan açıklama şu şekildedir:

“Teknoloji geliştikçe, geleneksel estetik bu çağdaş viral dünyada yeni bir hayat bulabilir. Tanınmış sanatçılarla iş birliği içinde çalışmaktan ve ayrıca sanat yoluyla hikaye anlatımına olan tutkumu genişletmek için dünya çapında gelişmekte olan sanatçıları öne çıkarmaktan mutluluk duyuyorum.”

Galeri ayrıca, yeni teknolojilerden ve sundukları fırsatlardan yararlanarak klasik sanatları çağdaşa uyacak şekilde yeniden tasarlamayı amaçlıyor. Bunlardan biri, görsel sanatlar ve edebiyatın sinema sanatı ile bağlantısıdır. Bununla birlikte kombinasyon, işlerin geleneksel değerinden uzaklaşmadan ustalıkla elde edilir.

Yoksul Ülkelerden İçerik Oluşturucuları Projelendirmeye Yardımcı Olmak

Ferguson, amacının dünyanın dört bir yanından sanatçılarla, özellikle de aksi takdirde çalışmalarını küresel sahnede sergileme imkanından yoksun olacak fakir ülkelerden gelen sanatçılarla iş birliği yapmak ve onlara yer vermek olduğunu söyledi. Ayrıca Nifty Gateway’in kurucusu Griffin Cock Foster, dijital galeri projesine tepkisinde şunları söyledi:

“Duchess of York’un dijital sanat alanına girdiğini görmek, ortam için inanılmaz bir tastikdir. Duchess of York’un bu muhteşem, heyecan verici koleksiyonunu Nifty Gateway’de ağırlamaktan daha heyecanlı olamazdık.”


Nifty Gateway’den yapılan açıklamada, platformda sergilenecek tüm eserlerin küratörlüğünün Sarah Ferguson tarafından BLKPRL Studios ve Candy Studios’un katkılarıyla gerçekleştirileceği belirtildi. Bununla birlikte BLKPRL Studios’un kurucusu Randy Levy, The Duchess Gallery’de Ferguson’la çalışmaktan heyecan duyduğunu söyledi.

Sanatçıları Teknoloji Kullanarak Güçlendirmek

Candy Studios’un kurucusu Brian Gold, Duchess of York’un insanları güçlendirme konusunda tutkulu olduğunun bilindiğini söyledi. Brian, Duchess Gallery’nin Duchess’in yerleşik sanatçıların çalışmalarını sergilemesini planlıyor. Aynı zamanda gelecekteki sanatsal yeteneklerin projelendirilmesine yardımcı olmayı amaçladığı bir platform olduğunu söyledi. Ayrıca şunları söyledi:

“Duchess bir sanat meraklısı, çok satan bir yazar ve savunucu ve gelişen bu dijital sanat alanında Sinematik Güzel Sanatlar yaratmak için sanat, teknoloji ve hikaye anlatımını birleştirmek heyecan verici.”

Çağdaş romantikleri yeniden tasavvur eden galeriden bir serginin Art Basel 2022’de ve Miami Sanat Haftası 2022’de gösterilmesi planlanıyor. Bununla birlikte “Gateway To The Self” adlı çalışma, Romantik kavramın şiirsel ve görselleştirilen yeniliğidir. Ayrıca görsel-işitsel Sarah Ferguson, David Cheifetz, Laurence Fuller, Jenni Pasanen, Mathijs ve Tania Rivilis’in çabalarının ürünüdür. 22 Aralık’ta Nifty Gateway’de piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...