Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

The Doge Pound Nedir?

Paylaş

The Doge Pound nedir? Popüler Dogecoin meme’inden ilham alan The Doge Pound, Ethereum üzerinde barındırılan köpek temalı bir NFT koleksiyonudur. Bu makalede, The Doge Pound nedir, ne sunar, nasıl alınır gibi sık sorulan soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. NFXhaber olarak, sizin için araştırdık. Gelin birlikte inceleyelim.

The Doge Pound nedir?

The Doge Pound, popüler Dogecoin kripto parasından ilham alan bir NFT koleksiyonudur. Koleksiyon, Ethereum Blockchain üzerinde ERC-721 akıllı sözleşmesiyle oluşturulmuştur. 10 bin adet benzersiz sanat eserinden oluşan koleksiyon, Dogecoin gibi köpek temalıdır. Her bir NFT, birbirinden farklı görünüşe sahip Shiba Inu köpeklerinden oluşur. Bu köpeklerin görünüşü; kıyafet, şapka, göz yapısı, cinsiyet, tasma, renk ve çeşitli aksesuarlarla ayrılmaktadır. Her bir Doge Pound NFT’si Ethereum tabanlı NFT platformları üzerinde alınıp satılmaktadır. Ek olarak proje, topluluk odaklıdır. Projenin geliştiricileri, ilerleyen dönemlerde NFT sahiplerinin projenin yönetimine katılarak oy kullanabileceği bir DAO (merkeziyetsiz özerk organizasyon) başlatmayı hedeflemektedir.

Dogecoin’in yarattığı rüzgârdan faydalanmak isteyen NFT projesi, bu amacına ulaştı ve popüler NFT koleksiyonları arasında yerini aldı. Yazının yazıldığı sırada 5.500 kişi Doge Pound NFT’lerini elinde bulunduruyordu. Bunun yanında koleksiyonun taban fiyatı, 0,508 ETH civarında seyrediyordu. 6.410 ETH değerinde bir piyasa ağırlığına sahip olan koleksiyon, piyasa değerine göre en yüksek 56. koleksiyon olarak yer alıyordu.

The Doge Pound ne sunmaktadır?

Daha önce de bahsettiğimiz üzere, 10 bin The Doge Pound NFT’sinin her biri beden, cins, gözler ve kürk gibi bedensel özelliklerin yanı sıra, giysiler ve diğer aksesuarlar gibi ikincil özelliklerle de birbirinden ayrılmaktadır. Köpek NFT’lerinin arkasındaki algoritma, köpeklerin özelliklerini değiştirip ayarlarken, benzersiz ayrıntılarını da büyüterek her parçayı ayırt etmeyi kolaylaştırır.

Her NFT benzersizdir ama bazıları daha benzersizdir. Doge Pound NFT’leri nadirlik açısından üç kategoriye ayrılmaktadır. Bunlar; yaygın, yaygın olmayan ve nadirdir. Nadirlik seviyesi fark etmeksizin her Doge Pound, Ethereum tabanlı NFT pazarlarında alınıp satılabilmektedir. Ancak, yaygın olan NFT’ler daha ucuz, nadir NFT’ler ise çok daha pahalıdır. Kullanıcılar, NFT nadirlik araçları aracılığıyla Doge’lerinin nadirlik seviyesini analiz edebilir ve buna göre teklif sunabilir.

NFT sahipleri, projenin Discord sunucusuna katılarak diğer kullanıcılarla etkileşime girebilir ve projenin geleceği üzerinde tartışabilir. Bunun yanında NFT sahipleri, projenin geliştiricileri tarafından oluşturulan yeni koleksiyonlarda öncelik kazanma hakkı elde eder.

Doge Pound nasıl alınır?

The Doge Pound satın almak için ETH’ye ihtiyacınız olacaktır. ETH, kripto para borsaları aracılığıyla satın alınabilen bir altcoin’dir. Ayrıca ETH sahipleri, NFT satın almak için varlıklarını MetaMask vb. Ethereum cüzdanlarına aktarmalıdır. Bu işlemleri gerçekleştiren yatırımcılar, OpenSea vb. NFT pazarlarına üye olup, cüzdanlarını hesaplarına bağlayarak NFT satın alabilmektedir. Her NFT, ETH karşılığında satın alınır ve NFT’nin değeri nadirlik seviyesine göre değişir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...
Önceki İçerik
Sonraki İçerik