Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Tencent, NFT Platformu Huanhe’yi Kapattı!

Paylaş

Çinli bir sosyal medya devi olan Tencent Holdings, NFT platformu Huanhe’yi kapattığını duyurdu. Platform sadece bir yıldan biraz fazla bir süredir kullanımdaydı. Tencent’in NFT platformunu kapatması, düzenleyicilerin ülkenin her yerinde NFT’lere daha fazla dikkat etmesinden hemen sonra gerçekleşmiştir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Tencent

Tencent Huanhe’yi Kapattığını Duyurdu!

Bu ayın başında Tencent, NFT platformu Huanhe’yi kapatacağını duyurmuştu. Ancak o dönemde Tencent’in hedefinde denizaşırı yerlerde NFT’lerle ilgileneceği konuşuluyordu. Tencent, bugün yaptığı açıklamayla birlikte platformun artık NFT yayınlamayacağını söyledi. Huanhe, Tencent’in NFT’lerin artan popülaritesinden para kazanmasının bir yolu olarak geçtiğimiz yıl temmuz ayında piyasaya sürülmüştür. Ancak Çin’in son zamanlarda dijital koleksiyon ürünlerinin ikinci el satışını yasaklama kararı piyasaya zorluklar yaratmaktaydı. Regülatör baskısı arttıkça şirket, gelişimin yavaşladığını açıkladı. Bu yavaşlama sonucunda platformu kapatma kararı aldıklarını belirttiler.

Yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre, Tencent’in NFT pazarından büyük ölçüde çekildiği belirtilmiştir. Bunun nedeni, Çinli yetkililerin son zamanlarda bu pazara daha fazla ilgi göstermesidir. Dijital yuan pilotunun daha fazla insan tarafından kullanılabilmesi için Çin, 2022 Kış Oyunları sırasında genel halka merkez bankası dijital para birimine (CBDC) erişim izni verdi. Haziran ayında, Çin’deki dijital yuan işlemleri toplam 83 milyar yuan’a ulaştı. Programa 4,5 milyonun üzerinde işletme kaydoldu. Ayrıca toplamda 264 milyon işlem gerçekleştirilmiştir.

Çin Halk Bankası, deneme programının bir parçası olarak 11 yerde daha dijital yuanı deneyeceğini açıkladı. Böylece, bu yerlerde yaşayan insanlar yakında dijital yuan cüzdanlarını kullanabileceklerdir. Diğer ülkeler ise kendi CBDC’lerini yapmaya yeni başlamaktadır. Bu kapsamda ABD, yeni bir dijital dolar yapılacağını açıkladı. Ayrıca dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan ve en hızlı büyüme oranına sahip Hindistan, sanal rupi hakkında bir araştırma yayınladı.

Yasal olarak, fiziksel varlıklardan dijital ve elektronik varlıklara geçiş ticaret yapmayı mümkün kılmaktadır. Öte yandan yeni ekonomileri yönetmek zordur. Pekin hükümeti son teknolojiye ayak uydurmaya çalışsa da düzenleyiciler çok sert kararlar almaktadır. Bu standartlarda şirketlerin bunlara ayak uydurması her geçen gün zorlaşmaktadır. Bazı şirketler çıkış yolu arasa da bazı şirketler küçülme veya bekleme pozisyonuna girmektedir. Ayrıca son veriler, Çin’in madencilikte yeniden ikinci sıraya tırmandığını göstermektedir. Benzer şekilde, ülkedeki NFT platformlarının sayısı son dört ayda yaklaşık olarak 5 kat artmıştır.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...