Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Social App Metaverse 36.8 Milyon Dolar Yatırım Artırdı

Paylaş

Metaverse içerik platformu BUD, Sequoia Capital India liderliğinde 36.8 milyon dolar yatırım artırdı. BUD Şubat ayındaki finansmanda 15 milyon dolar toplamıştı. Bu da üç aydaki ikinci finansman turu anlamına gelmekte. Yeni fon, BUD’un toplam finansmanını 60 milyon doların üzerine çıkarmakta. Ayrıca Tura katılanlar arasında ClearVue Partners, NetEase ve Northern Light Venture Capital bulunmakta. Ayrıca mevcut yatırımcılar arasında GGV Capital, Qiming Venture Partners ve Source Code Capital yer aldı. Social App Metaverse sektöründe projesine güvenilen bir firma olarak görülmekte.

BUD, 2019 yılında iki eski Snap mühendisi Risa Feng ve Shawn Lin tarafından kuruldu. Önceden kodlama bilgisi olmayan kullanıcıların sürükle ve bırak oluşturma aracıyla özelleştirilebilir 3D oyun deneyimleri, sanal varlıklar ve sevimli avatarlar oluşturmasına olanak tanıyan bir sosyal uygulamadır. BUD, aktif kullanıcı sayısını açıklamadı. Ancak kullanıcılarının, geçen yıl Kasım ayında başlatılan uygulamadan bu yana oyun ile 15 milyondan fazla sanal alan yarattığını söyledi. Kullanıcıların oyun karakterleri için tasarladıkları kostümler ve aksesuarlar da dahil olmak üzere sanal varlıklar, uygulama pazarında 150 milyondan fazla işlem gördü.

Ancak BUD, uygulama içinde henüz para kazanma işlevlerine başlamadı ve şimdilik komisyon almıyor. Lansmanından birkaç hafta sonra, kullanımı ücretsiz ve reklamsız olacak. Kuzey Amerika ve Güneydoğu Asya yaklaşık 40 ülkede en iyi 10 sosyal uygulamadan biri oldu. Dijital ve mobil istihbarat platformu Sensor Tower’a göre şu anda Tayland ve Vietnam’daki en iyi ücretsiz sosyal uygulama.

Social App Metaverse Büyümeye Devam Edecek!

Güney Kore’den Zepeto, Çin’den Zheli ve Roblox gibi uygulamalar kodlama deneyimi olmayan kullanıcıların sanal karakterler ve alanlar oluşturmasına da izin verirken, BUD yakında bir NFT pazaryeri başlatma planlarıyla kendini farklılaştırıyor. Bu, kullanıcıların sanal varlıklarını NFT olarak satabilecekleri ve öğelerin mülkiyetinin blok zincirine kaydedileceği anlamına gelmekte. TechCrunch’a göre BUD, pazarın hangi blok zinciri üzerine inşa edilmekte. Ve hangi belirteçleri kullanacağını açıklamayı reddetti. Lin yaptığı açıklamada, “BUD, ana akım Z kuşağı tüketicileri için 3D içerik oluşturmayı mümkün kılar. Ana akım tüketicilere blok zinciri getirmeye ve yaratıcılarımızın yarattıklarına sahip olmalarına fırsat tanır. Hatta bunlardan para kazanmalarına izin vermeye devam edeceğiz” dedi. Şirket, Singapur’daki genel merkezinin yanı sıra Shenzhen ve ABD’deki ofislerinde 130 kişilik ekibe sahip.

Her ne kadar bilindik markalar olursa olsun yatırımlarınızı yaparken detaylı araştırmayı ihmal etmeyin. Tüm piyasayı ve aldığınız ürünün geleceğini değerlendirmek sizi büyük zararlardan kurtarabilmekte. 2022 yılında birçok büyük marka yatırımcılarına ciddi zararlar ettirdi.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...