Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Sensorium, Metaverse İçin Yeni Ortaklığını Duyurdu

Paylaş

Metaverse platformu Sensorium ile Vatikan arasında NFT koleksiyonu oluşturmayı planlıyor. Bunun için Humanity 2.0 Basis ile ciddi bir stratejik ortaklık kurulduğu açıklandı. NFXHaber olarak bu yeni strajtejik ortaklığı ve Vatikan’ın NFT sektörü hakkındaki planlarını yazdık.

Vatikan, dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm insanların erişebileceği bir NFT sanat galerisi oluşturmayı planlıyor.

Roma’nın başkenti Roma ve Malta’nın başkenti Valletta bu girişimlere ev sahipliği yapacak. Vatikan’ın birkaç sanat eserine, yaratıcı içerik materyaline ve dijital gerçeklik (VR) ve çevrimiçi girişimlerden yararlanan sosyoekonomik ve kültürel noktalarla ilgilenmeyi amaçlayan girişimlere ev sahipliği yapacak.

Vatikan Metaverse aracılığıyla sanatı demokratikleştirmek istiyor

Vatikan Pontificial Laterean Üniversitesi’nden Prof.Dr Peder Phillip Larrey, konu hakkında açıklama yaptı. Larrey, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sanat sanatını demokratikleştirme yöntemlerini keşfetmek için Sensorium ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Bu da onu sosyo-ekonomik ve coğrafi sınırlamaları ne olursa olsun dünya çapındaki insanlar için ekstra kapsamlı bir şekilde elde edilebilir hale getiriyor. Sensorium bu hedefi bir adım öteye taşıyor ve bizi en yeni teknoloji seçenekleriyle donatıyor.” ifadelerine yer verdi.

Şu anda Vatikan, her yıl altı milyondan fazla ziyaretçisi ile dünyanın en sıcak ve ziyaret edilen sanat müzelerinden biri.

Vatikan, Michelangelo, van Gogh ve Picasso da dahil klasik ve moda türler arasında dünyadaki sayısız koleksiyondan birine sahiptir.

Humanity, teknolojiye dayalı seçenekler ve kamu-özel sektör ortaklıkları yeteneği ile insan gelişiminin önündeki engellere odaklanmıştır. Vatikan, bir düşünce liderleri konsorsiyumu ile birlikte bu girişimi kolaylaştırdı.

Sensorium ayrıca Digital and Augmented Actuality (VRARA) ve Academy of Worldwide Prolonged Actuality’ye (AIXR) katılmıştır. Platformu, gerçek zamanlı 3D ek olarak yaratıcılığı artırmak için Epic Video oyunlarının sıradışı fikirlerini içerir.

Sensorium Galaxy platformu şu anda beta testindedir. Şirket, VR kulaklıkları, PC’ler ve hücre cihazları ile birlikte gadget’lar genelinde kullanılabilirliğini artırmayı amaçlamıştır. Bunun için 12 ay içinde bir lansman tarihi belirlenmiştir. Müşteriler, canlı yayınlara katılma, oynanamayan karakterler oluşturma ve farklı sürükleyici deneyimler yaşamak gibi imkanlara sahiplerdir.

Metaverse platformunda satın alma ve tüm işlemler için Sensorium Galaxy’in belirteci SENSO Coin’i kullanılmaktadır.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...