Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Sandbox NFT Nedir?

Paylaş

Sandbox NFT, Blockchain üzerine inşa edilmiş popüler sanal gerçeklik oyunu Sandbox’ın üzerinde çalışan NFT’leri ifade eder. Bu makalede Sandbox NFT nedir, nasıl çalışır, nasıl alınır ve ne için kullanılır gibi soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. NFXhaber olarak, sizin için hazırlayıp derledik.

Sandbox NFT Nedir?

Sandbox, oyuncuların kendi evrenlerini çeşitli öğeleri edinerek tasarlamalarına olanak tanıyan Ethereum Blockchain tabanlı, çok oyunculu bir metaverse olarak tanımlanabilen bir projedir. Diğer yandan, Sandbox NFT ise, bu metaverse’nin içerisinde çeşitli amaçlarla kullanılabilen NFT’leri tanımlar. Oyun üç tip token kullanır. Bunlar; SAND, ASSETS ve LAND’dir. SAND platformun yerel kripto para birimidir ve oyun içinde çeşitli öğeleri elde etmek için bir ödeme yöntemi olarak kullanılmaktadır. ASSETS, kullanıcıların geliştirdiği NFT’lerdir. Bu NFT’ler; hayvanlar, insanlar, kıyafetler, dekoratif ev eşyaları gibi Sandbox evreninin içinde kullanılabilen ve alınıp satılabilen öğeleri içerir. LAND ise, metaverse içerisindeki arazi NFT’leridir. Bu sayede, kullanıcılar, LAND NFT’lerine sahip olarak, oyun içerisinde çeşitli bölgeleri satın alabilmektedir.

Sandbox NFT Nasıl Çalışır?

Sandbox, Ethereum Blockchain üzerine inşa edilen bir oyundur. Bu kapsamda ASSETS ve LAND, Ethereum ağında ERC-1155 akıllı sözleşmesi ile oluşturulmuştur. ERC-1155, alınıp satılabilen NFT öğelerini oluşturmak için kullanılan bir standarttır. Sandbox NFT, kullanıcılar tarafından oluşturulan bu ASSETS’lerin alınıp satılabilmesi için bir pazar yeri geliştirmiştir. Böylece, kullanıcılar, NFT pazarı aracılığıyla ASSETS varlıklarını alım-satımı yapabilmektedir. LAND’lerin satışı ise metaverse ekibi aracılığıyla gerçekleşir. LAND arazilerinin satışları yılda birkaç kez, belirli aralıklarla gerçekleşir.

Sandbox, NFT pazarının yanında geliştiricilerin NFT oluşturup dağıtmasına da olanak tanır. Platformun VoxEdit 3D isimli bir yazılımı bulunmaktadır. Bu yazılım aracılığıyla kullanıcılar, basit bir biçimde 3 boyutlu NFT’ler üretebilmektedir. NFT oluşturan kullanıcılar, yarattıkları öğenin tam anlamıyla sahibidir. Bunun yanında bu araçla oluşturulan NFT’ler sadece SAND evreninde kullanılmamaktadır. Geliştiriciler, farklı oyunlar veya bireysel istekler üzerine NFT’ler oluşturma imkanına sahiptir ve oluşturulan öğeleri, farklı metaverse’lere taşıyabilirler.

Bunun yanında platformun NFT’lerle ilgili son ürünü Game Maker’dır. Bu araç kullanıcıların ücretsiz oyunlar oluşturmasına olanak tanır. İçerik oluşturucuların ASSETS NFT’lerini, çeşitli oyun ortamlarında bir dizi denemeden geçer. Ayrıca, bu araç ile NFT oluşturucularının varlıklarıyla etkileşime girebilmesi ve oyun geliştirebilmesi amaçlanmıştır.

Sandbox NFT Nasıl Alınır?

Satın almak isteyen kullanıcıların önünde iki yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki Ethereum yoludur. ASSETS’ler, Ethereum tabanlı NFT pazarlarından satın alınabilir. Bu NFT pazarlarının başında OpenSea gelir. Kullanıcılar, OpenSea’ya üye olup, Ethereum cüzdanlarını platforma bağlayarak ETH karşılığında ASSETS alabilir. İkinci yol ise doğrudan Sandbox pazarına yönelmektir. Sandbox’ın NFT pazarına üye olup cüzdanlarını bağlayan kullanıcılar, SAND ve ETH karşılığında NFT alımı gerçekleşir

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...