Metaverse ve NFT sektörüne katılım her geçen gün artış gösteriyor. Tüm NFT ve metaverse haberleri için NFXHaber’i takip etmeyi unutmayın. Sabancı Üniversitesi CEF, Blockchain ve Kripto Varlıklar üzerine eğitim programı üzerinden bir ilke imza attı. Merkez bundan sonraki tüm eğitim sertifikalarını NFT şeklinde teslim edecek. Ayrıca Sabancı Üniversitesi NFT Sertifikaları eğitim almak isteyen herkes tarafından ilgi ile takip edilebilmekte.
Sabancı Üniversitesi’nin kurucu sponsoru Akbank’dır. Üniversitenin Finans Mükemmeliyet Merkezi, Kripto Varlıklar ve Blockchain Teknolojisi eğitimi ile beraber bundan sonra gerçekleşecek tüm programlarda sertifikalarını OpenSea üzerinden NFT formatında sunacak. CEF’in NFT sertifikaları Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı yüksek lisans mezunu Emre Parlak tarafından tasarlanmaktadır. Dijital tipografi alanında eğitimler veren Emre Parlak, aynı zamanda Fevkalade tasarım ajansının da kurucu ortaklarından biri.

Söz konusu program Mayıs 2022’de başladı. Şirket CEO’su Dolan’ın, eğitmen olduğu sertifika programı, katılımcılara kripto varlıklar konusunda detaylı bilgilendirme yapıyor. Sabancı Üniversitesi NFT sertifikaları ile birlikte bu alanda bir ilk. Daha önce hiçbir üniversite bu yeniliği getirmemişti. Söz konusu NFT sertifikaları kişiye özel çıkartılmakta ve herhangi bir kişiye ya da kuruma satılamamaktadır.
Sabancı Üniversitesi NFT ve Kripto Varlıklar Konusunda Eğitiyor
CEF, Blockchain Teknolojisi ve Kripto Varlıklar üzerine yaptığı sertifika programını bu yıl başlattı. Ayrıca ABD merkezli şirketin CEO’su Dolan’da eğitimci rolünü üstlenmekte. Bu alandaki eğitimde detaylı olarak kripto varlıklar konusunda eğitim vermeyi hedeflemekte. Böylece iki gün sürecek olan eğitimde yatırım ekosistemiyle birlikte De-Fi alanında da eğitim verilmektedir.
EF’in diğer eğitim programları Prof. Dr. Özgür Demirtaş eğitmenliğinde Finansın Temelleri: Yatırımlar, Prof. Dr. Aswath Damodaran eğitmenliğinde Değerleme: Sanat mı, Bilim mi, Sihir mi? Dr. Mahfi Eğilmez eğitmenliğinde Makroekonomik Analiz ve Göstergeler dahil olmak üzere sermaye bütçeleme, birleşmeler ve satın almalar, portföy yönetimi ve varlık fiyatlama, türev ürünler ve davranışsal finans gibi başlıklara odaklanmakta. CEF, aynı zamanda düzenli araştırma raporları, çevrimiçi seminerleri ve resmi YouTube kanalındaki eğitici videoları ile finansal okuryazarlığa katkıda bulunmayı sürdürüyor.