Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Rumble Kong Nedir?

Paylaş

Rumble Kong, ilgi çekici oyun ve web 3.0 işlevlerini birleştiren, kullanıcıların NFT’ler aracılığıyla rekabet etmesi sağlayan bir oyundur. Play-to-earn oyunu (oyna-kazan) olarak tanımlanmaktadır.

NFXHaber olarak bu makalede Rumble Kong Nedir sorusuna yanıt arayacağız. Gelin hep birlikte projeye göz atalım.

Rumble Kong Nedir?

Rumble Kong, daha önce görülmemiş bir basketbol deneyimi sunan play-to-earn oyunudur. Kullanıcılarına rekabetçi bir 3’e 3 basketbol deneyimi sağlamaktadır. Oyunu oynamak için sadece bir “Kong” gereklidir. Rumble Kong’lar, lig video oyunlarında oynamak için avatar olacak eşsiz NFT’lerdir.

“Kongs” adı verilen 10,000 NFT, ERC-271 tokeni olarak piyasaya sürülmüştür. Kong’lar benzersiz görünümlerine sahip olmaları dışında başka avantajlara da sahiptir. Her Kong; maçtaki performansı etkileyeceği, derinlik ve strateji sağlayan bir dizi özellikle birlikte gelmektedir.

Kong’lar, Bored Ape Yach Club’daki (BAYC) maymunlara benzemektedir. Basılan RK sayısı da BAYC ile aynıdır. (10,000) Bununla birlikte gelecekte daha fazla Rumbe Kong’un basılması planlanmaktadır. Ancak ilk nesil “genesis Kongs”un değerini koruması beklenmektedir.

Halihazırda basketbolun zirve organizasyonu NBA’de olan ve Rumble Kongs’a sahip olan birçok ünlü isim vardır. Golden State Warriors’ta forma giyen yıldız basketbolcu Stephen Curry, altı adet Kong’un sahibidir. Ek olarak Curry dışında Andre Igoudala, Tyrese Haliburton, Josh Hart ve Paul George de koleksiyona ilgi gösteren basketbolcular arasında yer almaktadır.

10,000 koleksiyondan oluşan Rumble Kong’un OpenSea’de yaklaşık 3,200 sahibi bulunmaktadır. Taban fiyatı 1,100 ETH olan projenin ticaret hacmi ise 17,400 ETH’dir.

Rumbe Kong Nasıl Oynanır?

Oyunu oynamak için ihtiyaç duyulan sadece bir Rumble Kong’a sahip olmaktır. Ancak katılmanın birkaç farklı yolu daha var. Bir NFT’ye sahip olmadan da oyuna katılmak mümkündür.

  • Sahiplik: Bir Rumble Kong’a sahip olan kullanıcılar, bu NFT vasıtasıyla oyunu kolayca oynayabilmektedir.
  • Kulüp Sahipliği: Kulüp sahibi olan bir kullanıcının Kong sahibi olma zorunluluğu yoktur. Kulübün genel menajeri olarak görev yapmak, kadroları ayarlamak, maç programını ve sponsorları yönetmek için Kong’ları davet edebilir veya işe alabilir.
  • Kiralama: Kullanıcılar, bir kulüp sahibinden Rumble Kongs’unu kirayalarak lige katılım sağlayabilmektedir.

Rumble Kong Satın Alınır?

Rumble Kong’a ilgi duyan kullanıcılar, koleksiyonun OpenSea’deki sayfasını buraya tıklayarak ziyaret edebilir.  NFT satın almak isteyen kullanıcıların yapmaları gereken birkaç işlem bulunmaktadır. Öncelikle kullanıcı,  Metamask veya Coinbase vb. bir dijital cüzdana sahip olmalıdır. Bununla birlikte kullanıcının ödeme işlemini gerçekleştireceği bir kripto para birimine ihtiyacı bulunmaktadır. OpenSea’de çoğunlukla satın alma işlemi için Ethereum (EHT) kullanılmaktadır. Kullanıcı, ETH satın almalı ve satın aldığı ETH’yi cüzdanına aktarmalıdır. Sonrasında ise ETH yüklü cüzdanın OpenSea’ye bağlanması gerekmektedir. Son adımda Rumble Kong’un OpenSea’deki sayfası açılmalı ve adımlar takip edilerek alım işlemi gerçekleştirilmelidir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...