Popüler ticaret platformu Robinhood, birden fazla blok zinciriyle uyumlu bir kripto cüzdan yaratıyor. Robinhood Web3 cüzdanı, hiçbir şekilde gözetim altında olmayacak. Ayrıca çeşitli NFT ürünlerini de bünyesinde barındıracak. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.
Robinhood Web3 kripto cüzdanı çıkartıyor
Robinhood, yeni kripto cüzdanı için LimeWire ile anlaştı. Cüzdan, değiştirilemez tokenleri (NFT’ler) barındırma ve NFT pazarlarına bağlanma yeteneğine sahip bağımsız bir uygulama olacak. Robinhood Web3 cüzdanını tanıtan bir video, Ethereum tabanlı NFT’lerin kullanıldığını gösteriyor.
Cüzdan, Robinhood için kripto hizmetleri sağlama konusunda önemli bir kilometre taşı. 2022’nin ocak ayından önce Robinhood’da kripto ticareti oldukça sınırlıydı. Kullanıcılar, kripto paralarını geri çekemedikleri kapalı bir sistem içerisinde ticaret yapıyordu. 21 Ocak tarihinde borsa, 1.000 kullanıcıya kripto para çekme işlemlerini açtı. Bu, şirketin kullanıcıların platformdan kripto para göndermelerine izin vermesini içeriyordu. Ayrıca, bu 1.000 kişi 2022’nin nisan ayında 2 milyon kişiye genişletildi. Şu anda cüzdan, bir kimlik doğrulama süreci ile sınırlı. Bununla birlikte, sadece yedi varlığı destekliyor. Bu varlıklar; Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV), Dogecoin (DOGE), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC) ve Litecoin’den (LTC) oluşuyor.
Dev borsa, cüzdan uygulaması için LimeWire ile birlikte çalışıyor
LimeWire, 2000’lerin başlarından itibaren bir NFT pazarına sahipti. Bunun yanında, uygulamanın temel görevi eşler arası (P2P) dosya gönderimini sağlamaktı. Şirket, yakın zamanda NFT projeleri başlatması için Universal Music Group (UMG) ile bir anlaşma imzaladı. UMG yaptığı açıklamada, anlaşmanın sanatçıların ses kayıtları, bonus parçalar, sahne arkası görüntülerini içerdiğini söyledi. Ayrıca, hayranlara satmak için diğer özel materyalleri içeren NFT’ler sunmalarına izin vereceğini de ekledi. UMG’nin Orta Avrupa bölgesinden sorumlu Kıdemli Dijital Başkan Yardımcısı Holger Christoph Web3 hakkında konuştu. Christoph, şirketin Web3 alanını tamamen benimsediğini açıkladı. Bunun ardından gerçek fayda oluşturan projeler üretmek için çalışacaklarını dile getirdi.

Ortaklık, LimeWire markasının tam bir döngüye girdiğini gösteriyor. Şirket, P2P döneminde, telif hakkıyla korunan içerikleri yasa dışı olarak paylaşan kullanıcılar nedeniyle müzik endüstrisinde bir hedef haline geldi. Bunun sonucunda orijinal platform, 2010 yılında Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği’ne karşı yaptığı mahkeme savaşını kaybetti. Ardından, ABD mahkemeleri tarafından kapatıldı. 2022’nin mart ayında marka, müzik endüstrisine odaklanan bir NFT pazarı olarak geri döndü. Paul ve Julian Zehetmayr kardeşler, LimeWire’in tüm isim haklarını satın aldı. Bunun ardından markanın, “sanatçıların aleyhine değil, sanatçılar için bir platform olarak” geri dönmesini sağladı.