Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Ringers NFT Nedir?

Paylaş

Ringers NFT Nedir? Nasıl Alınır?

Ringers NFT nedir? Ringers NFT, sanatçı Dmitri Cherniak tarafından yaratılan ve 1000 adet algoritmik dijital sanat eserini içeren bir NFT koleksiyonudur. Bu makalede Ringers NFT nedir, ne sunar, nasıl alınır gibi merak edilen soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. NFXhaber olarak, sizin için araştırdık.

Ringers NFT nedir?

Ringers NFT, Dmitri Cherniak tarafından oluşturulan bir NFT koleksiyonudur. Ethereum Blockchain üzerinde barındırılan koleksiyon, ERC-721 akıllı kontratıyla oluşturulmuştur. ERC-721, NFT gibi değiştirilemez varlıkların oluşturulması için kullanılan bir standarttır. Değiştirilemez varlıklar, yerini başka bir varlığın tutmadığı benzersiz öğeleri ifade eder. Ringers koleksiyonu, bir algoritma tarafından rastgele bir biçimde oluşturulan algoritmik öğeleri içerir. Bu algoritmik öğeler, farklı renk ve kombinasyonlardan oluşan 1000 adet benzersiz NFT yaratmıştır. Cherniak koleksiyon hakkında şunları söyledi:

“Bir ipi bir dizi mandalın etrafına sarmanın neredeyse sonsuz sayıda yolu var. Dışarıdan basit bir kavram gibi görünebilir, ancak algoritmanın üretebileceği çeşitli kombinasyonlar karşısında şaşırmaya ve sevinmeye hazır olun. Ringers’den gelen her çıktı, benzersiz bir işlem karmasından türetilmektedir ve tarayıcıda Javascript yazılımıyla oluşturulmaktadır. Özellik varyasyonları arasında kazık sayısı, boyutlandırma, düzen, sarma yönü ve iyi bir ölçüm için birkaç renkli süsleme yer alıyor.”

Ringers koleksiyonu, daha önceki bir yazımızın konusu olan, Art Blocks Curated tarafından desteklenmiştir. Art Blocks Curated, Ringers koleksiyonunun küratörlüğünü yaptı ve onun birçok platformda yayılmasına ve talep görmesine yardımcı oldu.

Ringers ne sunmaktadır?

Aslında Ringers NFT koleksiyonunda, diğer koleksiyonların kullanıcılara sunduğu pasif gelir, metaverse ve toplulukla etkileşim gibi avantajların hiçbiri yok. Dmitri Cherniak, yalnızca sanat severlere hitap etmeyi amaçlıyor. 1.000 adet Ringers öğesi, Art Blocks üzerinde ön satışa çıktığı andan 20 dakika sonra tükenmiştir. NFT’lerin her biri 0,01 ETH karşılığında satılmıştır. Bunun ardından NFT sahipleri, varlıklarını ikincil pazarlarda satışa sundu. OpenSea gibi Ethereum tabanlı ikincil pazarlarda koleksiyonun taban fiyatı, 5,3 ETH’ye ulaşarak bir patlama yarattı ve koleksiyon 1 milyon doların üzerinde satış gerçekleştirdi.

Ringers NFT nasıl alınır?

Ringers NFT’leri satışa sunulduktan kısa bir süre sonra tükenmiştir. Bu nedenle, NFT’leri elde etmenin tek yolu ikincil satışların gerçekleştirildiği NFT pazarları. Ringers satın almak için Ethereum tabanlı NFT pazarlarına üye olmak gerekiyor. Bu pazarların en popüleri ise OpenSea platformu. OpenSea üzerinden bir NFT satın almak için ETH’ye ihtiyacınız olacak. ETH, kripto para borsalarından satın alınabilen bir altcoin. Buna göre ETH satın alan kullanıcılar, MetaMask gibi Ethereum cüzdanları oluşturup, ETH’lerini bu cüzdana aktarmalı. Bu işlemleri eksiksiz yerine getiren kullanıcılar, cüzdanlarını OpenSea’ya bağlayarak ETH karşılığında Ringers satın alabilmektedir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...