Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Reebok Metaverse’e Katılmaya Hazır!

Paylaş

Büyük bir ayakkabı organizasyonu Reebok, metaverse alanına katılma planlarını duyurdu. Son raporlara göre şirket, adının NFT arka medya, sanal ayakkabı, spor malzemeleri, şapkalar, dijital ürünler içeren perakende mağazaları ve NFT destekli ürünler için çevrimiçi pazar yerinin ticari marka haline getirilmesi için iki başvuruda bulundu. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Reebok NFT’lere Hazırlanıyor

Reebok, NFT ve metaverse ekosisteminde rakipleri Adidas ve Nike’ı takip etme planlarını açıkladı. Şirket, üstel büyümesi nedeniyle NFT alanına giren birçok müşteriyi çekmeyi hedefliyor. USPTO lisanslı ticari marka avukatı ve Astrofizikçi Mike Kondoudis bir tweet’te şunları söyledi:

“Reebok, Metaverse’de Nike’a katılıyor. Şirket, NFT arka medyası, sanal ayakkabılar, şapkalar, spor malzemeleri, sanal ürünler içeren perakende mağazaları ve NFT destekli ürünler için çevrimiçi pazar yerleri için adını tescil ettirmek üzere iki başvuruda bulundu.”

Reebok ayakkabı ve giyim şirketini yükseltmeyi amaçladığı için Authentic Brands Group’un resmi parçası olmasıyla ünlenmiştir. İşlem Mart ayında tamamlandı ve Reebok yaklaşık 2,5 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı. Authentic Brands, 2006 yılında Reebok’u satın almak için 3,8 milyon dolar ödeyen Adidas’tan satın aldı. Adidas, satışla bağlantılı olarak o ayın başlarında 1,7 milyar dolarlık hisse geri alım programını açıkladı.

Authentic Brands, kripto ödemelerini kabul ederek ve NFT’ler üreterek Reebok’ta devrim yaratma planlarını açıkladı. Amerikan marka organizasyonuna göre Reebok, “dünya çapındaki ayakkabı ve giyim hizmeti ortaklarının tasarımı, geliştirilmesi ve inovasyonu için küresel marka merkezi” olarak hizmet verecek.

Tenis ekipmanları üreticisi Prince, Sports Illustrated, Juicy Couture, Nautica, Above the Rim, Brooks Brothers ve Sports Illustrated ile birlikte Authentic Brands, David Beckham, Shaquille O’Neal ve Muhammad Ali’nin kişisel markalarını da kontrol ediyor. Authentic, metaverse’deki atletik giyim şirketinin satın alınmasının başarıyla tamamlamıştır. Ardından Authentic, Mayıs ayında Foot Locker Inc., New Guards Group ve lüks eşya üreticisi Falic Group da dahil olmak üzere 80’den fazla ülkede faaliyet gösteren yaklaşık bir düzine dağıtım ortağıyla anlaşmalar imzaladığını duyurdu.

Markalar Metaverse Endüstrisinde Toplanıyor

Bu yılın başlarında, markalar Metaverse için ticari marka başvuruları yapmak üzere geçiş yaptı. Bu başvurular artık düşüyor ve bazılarının altına hücum döneminin sonunu tahmin etmesine yol açtı. Ocak ve Ekim ayları arasında Nike, Adidas, Tommy Hilfiger, Levi’s ve Versace gibi şirketlerin halka açık dosyalarına göre, metaverse’de mal veya hizmetler için yaklaşık 5.000 ABD ticari marka başvurusu yapıldı.

Toplam, Mart ayında 773 ile zirveye ulaştı. 2021 için toplam 1890 idi. Gerben Perrott, PLLC’nin kurucusu Josh Gerben, Ekim ayı başvuru sayısının yalnızca 334 olduğunu belirtti. Ayrıca bunun Mart başvurularının yalnızca yarısı olduğunu ve bu nedenle düşüşe işaret ettiğini iddia ediyor. Bununla birlikte Gerben şunları söyledi:

“Pazarlama uzmanları, gerçek dünyadaki itibarlarını korumak için markalarını ticari marka haline getirmenin ne kadar önemli olduğunu uzun zamandır anladılar. Nike’ın satıcı StockX LLC’nin logosunu bir NFT koleksiyonunda kullanarak markanın fikri mülkiyetini ihlal ettiği iddiası gibi yüksek profilli devam eden davalarla, sanal gerçeklik dünyasında durum biraz daha hileli.”

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...