Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Popüler Alman Medya Şirketi Metaverse Yatırımı Yapıyor!

Paylaş

Metaverse Yatırımı futbol sektöründe ciddi bir şekilde derece arttı. NFXHaber olarak OneFootball’un futbol tarihine geçebilecek yatırımını ve diğer kulüplerin yaptığı yatırımların detaylarını sizler için yazdık. Keyifli okumalar.

Bir Alman futbol medya şirketi olan OneFootball, şirketin Web3’teki varlığını büyütmek ve platformunda yeni özellikler geliştirmek için 300 milyon dolar topladı.

Perşembe günü konuyla ilgili resmi açıklama geldi. Açıklamada, OneFootball ve NFT merkezli Animoca Brands, OneFootball Labs adlı bir ortak girişim kurdu. Yeni platform kulüplerin, liglerin, federasyonların ve oyuncuların deneyim sağlamasını sağlayacak. Blok zinciri teknolojisine dayalı dijital varlıklar ve taraftar merkezli deneyimler sağlanması amaçlanmıştır. Ayrıca, hayranlar e-posta adreslerini ve kredi kartlarını kullanarak sanal koleksiyon ürünleri alıp depolayabilecekler.

Yatırım, Blockchain ve risk sermayesi şirketlerin katılımıyla gerçekleşti ve Liberty City Ventures tarafından yönetildi.

Animoca Brands

Dapper Labs

DAH Beteiligungs GmbH

Quiet Capital

RIT Capital Partners

Senator Investment Group

Alsara Investment Group

Animoca Brands, OneFootball’un futbol endüstrisi için yeni gelir kaynakları yaratmaya çalışmaktadır. Dijital taraftarlığı artıracak yeni ürünler ve hizmetler geliştirmesine yardımcı olmaktadır. Blockchain, NFT’ler, oyun ve Metaverse alanındaki uzmanlığını ve ağını sağlayacak. OneFootball’un kurucusu ve CEO’su Lucas von Cranach yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Futbolun tribünlerden ve saha dışından geleceğinin, merkezi olmayan ve Web3 üzerine kurulacağına, verilerin ve dijital varlıkların sahipliğini taraftarlara geri vereceğine inanıyoruz.”

Liberty City Ventures’ın yönetici ortağı Murtaza Akbar ise bir açıklama yaptı. Akbar yaptığı açıklamada, OneFootball’un aylık 100 milyon aktif kullanıcısını bulunduğunu ve büyük bir futbol taraftarı topluluğu için blok zincir teknolojisinden yararlanmayı fırsat olarak vurguladı.

Premier Lig Kulüpleri Metaverse Yatırımı Yapıyor

İngiltere Premier Lig’in son şampiyonu Manchester City bir devrime imza attı. Etihad Stadını Metaverse’e inşa etmeyi amaçlayan City, Hawk-eye ile anlaştı. Hawk-Eye stadın görüntülerini kulübe aktarmayı başardı. Ayrıca, sanal gerçeklik gözlüğü sağlamak için ise Sony ile üç yıllık bir anlaşma imzalayarak Metaverse’e girişlerini duyurdu. Ezeli rakipleri olan Manchester United ise 10 Şubat’ta duyurulan Tezos ile ortaklığın ardından Web3 ekosistemine girdi.

City kulübünün bir başka amacı daha var. Bu amaç, metaverse stadyumu üzerinden maçı izleyen taraftarları futbolcular ile buluşturmayı amaçlıyor.

Manchester City ve Manchester United’ın Metaverse resmen girmesinin ardından Premier Lig’de yayın hakları tartışması başladı. Buna göre, tüm Premier Lig kulüpleri stadyumlarını Metaverse’e taşıdığı takdirde Metaverse’de maç izlemek mümkün olacak. Ayrıca, Premier Lig yönetiminin Metaverse yayın ihalesi için çalışmalara başladığı belirtildi.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...