Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

OpenSea Eski Ürün Başkanı Hakkında Şok Suçlama

Paylaş

Metaverse ve NFT sektörüne katılım her geçen gün artış gösteriyor. Tüm NFT ve metaverse haberleri için NFXHaber’i takip etmeyi unutmayın. Geçen yıl içeriden öğrenenlerin ticaret raporlarının ardından OpenSea, olayla ilgili kapsamlı bir üçüncü taraf incelemesi yürüttüğünü açıkladı. Platform, bu tür olayların tekrarlanmamasını sağlamak için karşı önlemler başlattığını dile getirdi. OpenSea yöneticisi, Çarşamba günü dijital varlıkları içeriden aldığı bilgiler ile ticarete konu ettiği hakkında. ABD adalet bakanlığı tarafından yapılan bir basın açıklaması, sanığın NFT’ler hakkında içeriden bilgi alıp sattığını iddia ettiğini söyledi. Açıklamada, NFT’lerin OpenSea’nin ana sayfasında yer alması planlandığı belirtilmekte. Bu nedenle, Chastain Çarşamba günü New York’ta tutuklanmıştır. Bakanlık, kendisinin New York Güney Bölgesi için Birleşik Devletler Bölge Mahkemesine sunulacağını söyledi.

OpenSea Olayı Hakkında İçeriden Bilgiler

ABD’li avukat Damian Williams, şunları söyledi:

NFT’ler yeni olabilmekte, ancak bu tür bir suç planı değil. İddia edildiği gibi, Nathaniel Chastain, kendisi geliri için gizli ticari bilgileriyle OpenSea’ye ihanet etmektedir. Bugünkü suçlamalar ise çok açık. Bu ofisin, ister borsada ister blok zincirinde gerçekleşsin, içeriden öğrenenlerin ticaretini ortadan kaldırma gücüne sahiptir

Bu arada, FBI’dan sorumlu müdür yardımcısı Michael J. Driscoll, Chastain’in içeriden öğrenenlerin ticaretini yapmak için derin bir plan başlattığını söyledi. Platformda yer almadan önce düzinelerce NFT satın almak için gizli bilgisini taahhüt etti.

Blockchain destekli, değiştirilemez tokenler gibi herhangi bir yeni yatırım aracının ortaya çıkmasıyla, güvenlik açıklarını kendi kazançları için kullanacak olanlar var. FBI, piyasayı bu şekilde manipüle etmeyi seçen aktörleri agresif bir şekilde takip etmeye devam edilmekte.

OpenSea’dan Dışarıya Bilgi Mi Çıkıyor?

Avukat, NFT platformunda yer alan NFT’lerin seçiminden Chastain’in sorumlu olduğunu belirtti. Görevinin bir parçası olarak Chastain, OpenSea’nin ana sayfasında yer alacak NFT’lerin seçiminden sorumluydu.

İddia ise şöyle:

En azından Haziran 2021’den veya en azından Eylül 2021’e kadar, Chastain OpenSea’nin gizli ticari bilgilerini kullandı!

Bilginin ortaya çıkmadan kısa bir süre önce düzinelerce NFT’yi gizlice satın almak için kullanıldı. Ayrıca ana sayfada hangi NFT’lerin gösterileceği bu bilgiler arasındaydı.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...