Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Nvidia, GPU Teknoloji Konferansında Metaverse ve Yapay Zeka!

Paylaş

Nvidia, GPU Teknoloji Konferansı 2022 bugün başlayacak. Bu etkinlik, insanların Metaverse ve yapay zeka teknolojisi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları için düzenlenecektir. Ayrıca CEO konferansta, şirketin son çiplerini açıklayacaktır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Nvidia Konferansı

Nvidia, GPU Teknoloji Konferansı

Bugün başlayacak olan konferansta şirketin CEO’su Jensen Huang, firmanın AI ve 3D grafikler için son yazılım gelişmelerini ve çiplerini tanıtacaktır. Etkinlik, 19-22 Eylül tarihleri ​​arasında başlayacak ücretsiz bir sanal program olacaktır. Ayrıca CEO programın açılış konuşmasını da gerçekleştirecektir. Açılış konuşmasının 20 Eylül 2022’de saat 8’de başlaması beklenmektedir.

Nvidia, PC oyunları için grafik işlemcilerde pazar lideri olmaya devam ediyor. Bununla beraber bilgisayar oyunlarının işlemcileri için birincil pazar olduğu günler çoktan geride kalmıştır. Nvidia sistemleri, finansal hizmetler, endüstriyel kontrol, bulut bilişim, otomobiller ve tıbbi araştırmalar dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için kullanılmaktadır. Nvidia’daki mühendisler, son dönemde birçok alanda geliştirmeler gerçekleştiriyor. Firmanın 25.000 çalışanı bulunmaktadır. Açıklamalara göre bu çalışanların, yüzde sekseni mühendistir.

Nvidia, son dönemde yeni girişimlerinin ışığında otomobil endüstrisi için tamamen otonom bir sürüş sistemi yaratmıştır. Geliştiriciler, sistemi Mercedes Benz’in 2024’te yeni bir otomobil projesi için yapmayı planladığı gibi kullanabilecektir. Ayrıca bireysel bileşenleri kendi sistemlerine dahil etmeleri mümkündür. Ayrıca Nvidia, gösterge panelleri, sürücü gözetimi ve diğer özellikler için kapsamlı bir müşteri deneyimi yazılım katmanı sunmaktadır. Gerçekleşecek olan etkinlikte firma, yaklaşık olarak 200 oturum gerçekleştirecektir.

Konferans, Nvidia teknolojisi ile proje geliştirme hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkese açık olacaktır. Nvidia’nın kendi kendine sürüş simülasyon teknolojisi olan DRIVE Sim, otonom arabaları test etmek için gerçekçi ve pratik olarak doğru ayarlar oluşturmak için ışın izleme gibi teknolojileri kullanan Omniverse üzerine kurulmuştur. Bu senaryolar, değişen aydınlatma, hava ve yol koşullarını değerlendirmek için sonsuz şekilde değiştirilebilmektedir.

Otonom Lansmanı Gerçekleşebilir!

Programın bir başka olası lansmanı, şirketin tıp ve otonom sürüş konusundaki araştırmasını içermektedir. İnsan vücudunun simüle edilmesi söz konusudur. Ayrıca vücudun uyarılara verdiği tepkiler üzerine yürütülen çalışma, otonom sürüşün gelişimi için faydalı olacaktır. Örneğin, yolcuların aracın işleyişi üzerinde gerçek bir etkisi olmadığında, taşıt tutmasına daha yatkın olabilmektedir. Bu fizyolojik reaksiyonu anlamak ve belki de bu modellemeyi AV simülatörlerine dahil etmek, taşıt tutması olasılığını azaltan ve daha yumuşak bir sürüş sağlayan kontrol taktiklerinin geliştirilmesine yol açacaktır. Son zamanlarda ABD hükümeti, güvenlik nedeniyle şirketin Çin ve Rusya’ya AI çipleri ihraç etmesini yasakladı.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...