Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Ninja Squad Nedir?

Paylaş

Ninja Squad, Türkiye’nin en büyük ikinci NFT koleksiyonu olması beklenen bir projedir. NFXHaber olarak bu yazımızda, NFT sektöründe tanınan 3 Türk ismin oluşturduğu bu projeyi inceledik.

Ninja Squad NFT Projesi Nedir?

Ninja Squad, 8.88 adet NFT’den oluşturulan bir koleksiyondur. Projenin hedefi, Kripto ve NFT ekosistemine katkıda bulunan kişiler arasında global bir topluluk oluşturmaktır. Ayrıca, koleksiyon içinde, NFT ve sosyal medyadaki düşünce liderleri ile influencerlara özel bir seri tasarlanacaktır. Bu seri, 35 parçadan oluşan honorary adı verilen bir seridir ve kişilerin cüzdanlarına airdrop ile gönderilecektir. Bunun yanı sıra, sadece 100 kişi ‘’Deep Alpha’’ etiketli parçalara rastgele sahip olacaktır.

Proje, Kripto Kemal ve Türkiye’de sektörün öncü isimlerinden olan Bekir Çağrı Çelik tarafından oluşturulan bir projedir. Her bir NFT birbirinden farklı olmak üzere sanatçı Özgü Aydar tarafından elle çizilmiştir.

Ninja Squad NFT’lerin Dağıtımı Nasıl Olacak?

Proje, web sitesinde yayınladığı whitepaper yazısında NFT’lerin nasıl dağıtılacağını da belirtmiştir. Buna göre NFT’lerin;

  • %45’i Whitelist’e (Beyaz liste) ayrılacaktır.
  • %23’ü Web sitesi üzerinden çekiliş ile Whitelist hakkı kazananlara ayrılacaktır.
  • %22’si Ultra Whitelist Influcerlara, sektörün öncü isimlerine ve projenin vizyonunu ilk günden beri destekleyen topluluk üyelerine ayrılacaktır.
  • %6’sı Geçtiğimiz yılın Kasım ayında açılan genel mintlemeye ayrılmıştır. Ayrıca, Whitelist dahil olmak üzere her adres adece 20 mintleme hakkına sahip olacaktır.
  • %4’ü ise Projenin ekibine ve pazarlama faaliyetlerine ayrılacaktır.

Koleksiyonun Tamamı Satıldıktan Sonra Ne Olacak?

NFT sahipleri, Ninja Squad Discord sunucusunda cüzdanlarını doğruladıktan sonra aşağıdaki hizmetlere erişebilme hakkına sahip olacaktır. Bu hizmetler;

  • Alfa Sohbet Kanalı
  • Ekip tarafından paylaşılan güncel kripto ve NFT haberleri
  • Uzman ekipler tarafından yapılan günlük kripto ve NFT tahminleri
  • Ekip tarafından paylaşılan günlük NFT drop tahmini

Deep-Alpha Chat kanalına kimler erişebilir?

  • Ninja Traders kurucu ekibi
  • Ninja Squad kurucu ekibi
  • 35 adet Honorary NFT sahipleri
  • 100 adet Deep Alpha NFT sahipleri

Ayrıca, proje gelirinin %10’u, Ninja Squad üyeleri ile ortak seçilen bir kuruma, Türk öğrencilerin yararına bağışlanacaktır.

Ninja Squad Yol Haritası Nedir?

Proje’nin geleceği için belirlediği amaçları bulunmaktadır. Bunlardan bazıları ise şöyledir:

  • Özel token lansmanı ve NFT sahiplerine günlük dağıtım, NST Token ile erişebilen bir moda markası ile iş birliği ve lansman gerçekleştirme
  • NST Token’ı kullanarak animasyonlu kripto/NFT eğitim serisine erişim sağlamaktır.
  • P2E oyununun lansmanı gerçekleştirebilmek. Proje, bunun ayrıntılarını daha sonra paylaşcaktır.
  • 2022’nin son çeyreğinde ise proje otel sektörüne de gireceğini duyurdu. Bu sayede, NFT ve kripto ağ oluşturma etkinlikleri ile buluşmalar için her şey dahil deneyimlere ev sahipliği yapmayı amaçlamıştır. Bunun için ise her şey dahil bir otel satın alması planlanmaktadır. NST Token’lar ile otel hizmetlerini indirimli olarak gerçekleştirebilmek. Ayrıca, diğer çeşitli token ve kripto para birimlerinin de kabul edilecektir.

Ninja Traders Ekibi Kimdir?

Ninja Traders, bir Türk projesidir. 2019 yılında Kripto Kemal ve Bekir Çağrı Çelik tarafından kurulan genç projelerden biridir. Ninja Traders ekibi kripto para ve blok zinciri alanındaki deneyimlerini, temel bilgilerini, tekniz analizlerinin yorumlanması ve bu alanda eğitim hizmeti sunmak için kurulmuştur. 2021 yılına geldiğimizde ise, Ninja Traders topluluğu oldukça genişlemiştir. Proje’nin 2021 yılındaki istatistiklerine şöyle bir bakalım:

  • Haber, sosyal medya ve kripto kanalları ile 120.000 kişiye erişim.
  • Udemy’de 30.000 öğrenciye sahiptir.
  • Ekipte görev yapan 10’dan fazla kripto analisti toplamda 1 milyondan fazla kişiye ulaşmaktadır.
  • FTX, Chiliz, Huobi ve PrimeXBT gibi global markalar ile iş birlikleri gerçekleştirmiştir.
  • 2021 yılının Kasım ayında Ninja Squad markası kuruldu. Ardından, 8.888 NFT’lik koleksiyon piyasaya sürülmüştür.

Ninja Squad NFT Nasıl Satın Alınır?

Öncelikle, NFT alırken yapmanız gereken ilk şey Google Chrome uzantısı olan MetaMask kullanarak bir web3 cüzdanı oluşturmaktır. MetaMask, kripto işlemlerini kolayca ve güvenli bir şekilde yapmanızı sağlar. Uzantı Android, iOS ve tarayıcınızda kullanılabilir.

MetaMask Hesabı Oluşturma

  • MetaMask’i ziyaret edin ve “Şimdi İndir” düğmesine tıklayınız. Uzantı, birkaç tarayıcı için kullanılabilir ve ayrıca bir mobil uygulama olarak da mevcuttur. Cihazınız için uygun sürümü seçiniz. Uzantıya erişmek için bu linki kullanabilirsiniz.
  • MetaMask kurulumu tamamlandıktan sonra, uzantı simgesine tıklayın ve ardından “Başlayın” butonuna tıklayınız.
  • Mevcut seçeneklerden “Cüzdan Oluştur”a tıklayın. MetaMask daha sonra hesabınıza özel olacak yeni bir cüzdan adresi oluşturacaktır. Tohum cümlenizi dikkatlice not ettiğinizden ve güvenli bir yerde sakladığınızdan emin olun. Bazı insanlar onu ezberlerken, bazı insanlarda onu bir kasada veya kilitli bir kutuda saklamaktadırlar.
  • Cüzdanınız için kolayca tahmin edilemeyecek güvenli bir şifre oluşturun.Bu noktada, tohum cümlenizi onaylamak için kelimelere tıklamanız gerekecek. Bu ekstra adım, hesabınızın saldırıya uğrama riskini azaltmaktadır.

Opensea Hesabı Oluşturma

  • İlk adım olarak OpenSea’den kendinize bir hesap oluşturun.
  • Ardından, NFT satın almak için gaz gibi ilgili ücretleri de karşılayacak kadar hesabınıza ETH bakiyesi yükleyiniz.
  • OpenSea’de listelenen yüz binlerce NFT’nin arasında kolay bulmanız için koleksiyonlara bakabilirsiniz.

MetaMask ile Opensea Hesabını Bağlama

OpenSea’ye kaydolmak kolaydır. Tek yapmanız gereken aşağıdaki adımları kullanarak MetaMask hesabınızı Opensea’ye bağlayabilirsiniz.

  • Yapmanız gereken ilk şey OpenSea web sitesine gitmek. Ardından, tarayıcıların sağ üst köşesindeki “Hesap” simgesine tıklayın ve açılan menüden “Profilim”i seçiniz.
  • Bir sonraki sayfada, ekranınızın sağ üst köşesindeki tarayıcı uzantısını etkinleştirmek için MetaMask simgesinin altındaki “Giriş yap” düğmesine tıklayınız.
  • “İleri” düğmesine tıklamadan önce hesabınızda bir onay işareti olduğundan emin olunuz.
  • Sonraki sayfada, bağlantıyı sonlandırmak için “Bağlan” butonuna tıklamanız gerekecektir.

ETH Sahibi Nasıl Olunur?

Herhangi bir NFT satın almak için kripto para birimi Ethereum (ETH) sahibi olmanız gerekmektedir. ETH’yi Türkiye’nin en güvenli borsası olan Bitci.com üzerinden sahip olabilirsiniz. Aşağıdaki adımları uygulayarak, sizde güvenli ETH sahibi olmak için Bitci.com’a üye olabilirsiniz.

  • Bundan sonra ekranın sağ üst köşesinde yer alan yeni üyelik butonuna tıklayınız.
  • Yazacağınız bilgileri tamamlayıp  üye olduktan sonra Bitci.com adlı internet sitesine giriş yapınız.
  • Hesap Onay Yönetimi’ bölümünden doğum tarihi ve T.C. kimlik numaranız gibi bilgileri doldurup bu aşamayı tamamlayınız. Eğer daha önce bu işlemi yaptıysanız bu kısmı geçme imkanınız bulunmayacaktır.
  • Hesabınızda herhangi bir kripto para veya TRY bulunmuyorsa “TRY Yatırma bölümüne giriş yapın ve hesabınıza banka havale/EFT kullanarak TRY yatırın. Hesabınızda kripto para veya TRY bulunuyorsa para yatırma işlemine gerek yoktur.
  • Borsa ekranında sol üst köşede TRY marketine tıklayın ve hemen altında ETH‘ye tıklayın.
  • ETH Alış kutusuna istediğiniz fiyattan alış emri verebilirsiniz. Bunun dışında market fiyatından almak için miktar kısmını doldurarak emir girişini gerçekleştirme imkanına sahipsiniz. Belirlediğiniz emir ile piyasada eşleşen bir alış veya satış oluşursa sistem girmiş olduğunuz emri otomatik olarak gerçekleştirebilirsiniz.

ETH’yi Metamask Hesabına Aktarma

NFT satın alımlarınız için öncelikle ETH’ye sahip olmanız ve gaz ücretlerinizi tamamlamanız gerekmektedir. Öncelikle, sahip olduğunuz ETH’yi cüzdan adresinizi kullanarak bunu MetaMask hesabınıza aktarınız.

Ethereum’u Metamask hesabınıza aktardıktan sonra, uygun bir Ninja Squad NFT sahibi olmak için OpenSea’ye giriş yapınız. Bunu yapmak için, arama çubuğunda NFT ismini yazarak veya sol kenar çubuğundaki OpenSea filtrelerini kullanınız.

Satın almadan önce, doğrulanmış NFT’lerle doğrulanmış kategoride olduğunuzdan emin olunuz. Emin değilseniz, koleksiyon adının yanında doğrulandı rozetini (onay işaretli mavi bir simge) görmeden sakın bir işlem yapmayınız.

Satış için Ninja Squad NFT’ye teklif verin veya satın alın. Bu koleksiyonlarda dijital varlıkları her zaman bulamayabilirsiniz. Benzersiz, nadirdirler ve sahipleri yatırım amaçlı elde tutmayı tercih edebilirer.

Satış İşleminin ardından Metamask Onayı

OpenSea üzerinden başarılı bir satın alma işlemi gerçekleştirdiğinizde MetaMask’te işlemi onaylamanız gerekecektir.  Ayrıca, işlemi gerçekleştirmek için NFT ve gaz ücretlerini ödemeniz gerekmektedir.

Ninja Squad NFT’ye artık sahip olduğunuza göre, tarayıcı tabanlı cüzdanınıza güvenmek yerine, varlığınızı sabit bir cüzdanda saklamak en doğru yol olacaktır. MetaMask güvende kalmaya çalışmak için birçok güvenlik prosedürüne sahiptir. Ancak, bilgisayarınız veya tarayıcınız tehlikeye girdiğinde başka biri cüzdanınıza erişebilir. Çevrimdışı bir cüzdan Ninja Squad arlığınızı saklamak için daha güvenli bir tercih olacaktır.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...