Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

NFT Satışı İçin En iyi NFT Pazarları Hangileri?

Paylaş

NFT pazarı 2021’de yükseldi ve bireysel satışlar düzenli olarak on milyonlara ulaştı. Sonuç olarak, satın alma, satma, ticaret yapma ve NFT yaratmaya olan ilgi artış göstermekte. Bu nispeten yeni dijital alandan akan tüm bu sermaye ile şüphesiz fırladı. Bu da en iyi NFT Pazarları için büyük bir gelir kapısı haline gelmekte.

İnternette dijital yaratıcı ürünler yaratma, satma ve satın alma ile ilgili tipik sorunlar vardır. Bunlardan biri orijinal yaratıcının kim olduğunu ayırt etmek… Bunun imkansız olduğu nokta ise sonsuz bir şekilde kopyalanıp çoğaltılabilmeleri.

NFT’ler, tamamen doğrulanabilir oldukları için bu sorunu çözer. Böylece yatırımcıların orijinali satın aldıklarını bilmelerini sağlar. Ayrıca yaratıcı ekonomiye güven aşılar. Bu sayede net olarak yönlendirilecek olan yetenekli bireyleri sektöre katılmaya ikna eder.

Kılavuzda hem yeni alıcılar hem de satıcılar için bir sonraki soru “NFT’leri nereden alıp satabilirim?” Neyse ki, NFT ticareti yaparken seçenekleriniz bir veya iki pazar yeri ile sınırlı değildir. Aslında, seçenekleriniz oldukça geniştir. Ayrıca genellikle belirli NFT çeşitlerinizde uzmanlaşmış bir pazar yeri bulabilmektesiniz. Böylece sizi ideal alıcıyı bulmaya veya uzmanlık alanınızdaki mükemmel yatırım fırsatını keşfetmeye bir adım daha yaklaştırabilirsiniz.

Tüm bunların dışında, için en iyi NFT pazarlarına bir göz atalım.

En iyi NFT Pazarları

  • OpenSea
  • Axie Infinity
  • Rarible
  • Nifty Gateway
  • Honorable Mentions
  • Final Word

En İyi NFT Pazarları Arasında İlk Sıra OpenSea

OpenSea, satın alım-satım sağlayan Ethereum blok zinciri üzerine kurulmuş merkezi olmayan bir pazardır. Ayrıca sanat, alan adları, oyun öğeleri, koleksiyonlar ve müzik, sitede bulunan token tabanlı ürün türlerinden yalnızca birkaçıdır. Siteyi kullanmak ve pazaryerinizi kurmak ücretsizdir. Ancak, OpenSea her satışta %2,5 oranında ücret alır.

NFT para basma ve hediye etme de desteklenmektedir. OpenSea, anlaşmayı daha da tatlı hale getirmek için 241 farklı ödeme seçeneğini kabul ederek dünyanın dört bir yanından çok çeşitli insanların erişimine açık hale getiriyor. OpenSea, son zamanlarda 10 milyar doların üzerinde satışla övünerek büyük bir dönüm noktasını geçerek onları gezegendeki en büyük NFT pazarı haline getirdi.

Oyun İçin En İyisi – Axie Infinity

Axie ve Axie Infinity (NFT tabanlı bir çevrimiçi video oyunu), dünyanın en büyük 2. NFT pazarı ve piyasadaki en yüksek hasılat yapan blockchain oyunudur. Platformda alınıp satılabilen tüm NFT’ler oyunla ilgilidir.

Oyun, “Axies” adı verilen NFT’leri yetiştirme, yetiştirme, dövüşme ve takas etme üzerine kuruludur. Smooth Love Potions (SLP’ler) ve Axie Infinity Shards (AXS) gibi tokenlar, oyuncuların ana gelir kaynaklarıdır ve oyun içinde büyüme için hayati önem taşır. Oyuncu gelirinden bahsetmişken, Vietnam, Filipinler ve Brezilya gibi bazı ülkelerde Axie Infinity oyuncuları oyunu istikrarlı, tam zamanlı bir işe dönüştürdü.

Dijital Koleksiyon Ürünleri için En İyisi – Rarible

Rarible, dijital koleksiyon ürünleri alıp satabileceğiniz topluluğa ait bir pazar yeridir. Şu anda 210 milyon dolarlık el değiştiren tüm zamanların ticaret hacminde beşinci en yüksek Ethereum tabanlı NFT pazarı.

Tıpkı OpenSea’de olduğu gibi, Rarible’da her türlü NFT’yi alıp satabilirsiniz. Bu, çok sayıda kullanıcı tarafından kolayca erişilebilir olmasını sağlar. Rarible, satıcıların aynı NFT’den büyük miktarlarda oluşturmasını ve bunları aynı listede satmasını sağlar. Bununla birlikte, Rarible, çok çeşitli tekliflere sahip olmasına rağmen, dijital koleksiyonlar için bir niş oluşturmuş gibi görünüyor. Bunu akılda tutarak, çevrimiçi koleksiyonlar ilgi alanınızsa, Rarible’ı kontrol etmeye değer.

Sanat İçin En İyisi – Nifty Gateway

NFT için daha yaygın bir terim, Nifty Gateway adının kökenini netleştirmesi gereken ‘Nifty’dir. Ethereum blok zincirinde faaliyet gösteren Nifty Gateway, kendisini NFT sanat meraklıları için pazar yeri haline getirdi. Geniş bir kitleye pazarlama yapan OpenSea gibi diğer platformların aksine, sanat arıyorsanız Nifty gidilecek yer. Nifty, işlem başına %15 gibi oldukça yüksek ücretler alıyor. Bu, NFT pazaryerleri arasında en yüksek olanıdır. Ancak, tipik bir sanat galerisinin %30-50 civarında ücret alacağını unutmayın, bu nedenle gerçek dünya ücretlerine kıyasla hala biraz ucu sayılabilmekte.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...