Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

NFT Satarak 16 Yaşında Milyon Dolar Kazandı! Peki Nasıl?

Paylaş

NFT sektörü her geçen gün yeni içerik oluşturucuları bünyesine katıyor. Sosyal medyada “Jasti” olarak bilinen 16 yaşındaki Jaiden Stipp, NFT (değiştirilemez token) satarak milyoner oldu. Peki nasıl? NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

COVID-19 karantinası, fırıncılık, müzik aletleri, bilgisayar programlama gibi birçok hobinin keşfedilmesine yol açtı. Bu hobiler, karantinadaki garip ve distopik zamanlardan geriye kalan iyi şeyler arasında yer alıyor. Jaiden de kısıtlamalar sırasında bu hobilerden birkaç tane edindi.

Jaiden Stipp NFT

16 yaşındaki NFT sanatçısı milyoner oldu

Genç sanatçı, karantinayı Adobe Illustrator ve Adobe After Effects gibi tasarım uygulamalarını öğrenerek geçirdi. Bu uygulamalarda uzmanlaşırken de para kazanmayı ihmal etmedi. Öğrendikten sonra Discord üzerinden müşterileriyle iletişim kuran Stipp, 20 ila 70 dolar karşılığında logo tasarımı yapmaya başladı. Bunun ardından Stipp’in aklına bir fikir geldi. Kendi oluşturduğu astronot karikatürünü bir NFT’ye dönüştürdü. Bunun ardından Stipp, yeni NFT’sini açık artırmaya çıkardı ve bir gecede mavi tikli bir NFT sanatçısı oldu. Ayrıca Jaiden, o dönemden bugüne 4 tane dijital sanat eseri daha sattı. Sanatçı, verdiği bir demeçte NFT’leri ile ilgili şunları söyledi:

“Dürüst olmak gerekirse çok satacağını düşünmedim. Tek seferlik bir şey olacağını düşünmüştüm.”

NFT’ler nasıl satıldı?

Jaiden, koleksiyonunu piyasaya sürdükten kısa bir süre sonra ilk telifini aldı. Bir kullanıcı, Jaiden’ın NFT’leri için Stipp.09 tokenleri teklif etti. Bu ABD doları cinsinden 200 dolarlık bir teklif anlamına geliyor. Ayrıca Stipp ve bir alıcı, pazarlığa oturdu. Genç sanatçı, fiyatı 20 ETH’ye kadar yükseltti ve bu fiyattan sattı. O dönemde 20 ETH, 30 bin dolara tekabül ediyordu.

Bunun ardından, bir başka NFT eserini de 20 ETH’ye sattı. Böylece Stipp, dijital sanat kariyerine başlamış oldu. Sanatçı, NFT’lerini Ethereum tabanlı bir pazar olan SuperRare’de yayınladı. Bu pazar, Shiba Inu, Dogecoin gibi birçok popüler kripto para birimi üzerinde etkisi olan Ethereum ile çalışıyor. Stipp bugüne kadar 438 parça sattı ve 1 milyon dolar civarında para kazandı.

NFT pazarı ne durumda?

Jaiden’ın öyküsü iyi olsa da NFT pazarı için son dönem, oldukça karanlık geçiyor. Değiştirilemez token piyasasındaki satışlar 2021’in eylül ayından bugüne %92 düşüş yaşadı. Bunun yanında, birçok yeni sanatçı, NFT koleksiyonları oluşturuyor ve satışa çıkıyor. Başarılı olanlarsa Jaiden gibi ciddi paralar kazanıyor. NFT’ler benzersiz sanat öğeleri olmalarının yanı sıra çeşitli kullanım durumları da kazanıyor. Bugün, birçok metaverse platformu, NFT’leri kullanıyor. Ayrıca bazı metaverse’lere dahil olmak için bu öğeleri satın almanız gerekiyor.

Tüm bunlara ek olarak, birçok büyük marka, bu yeni dijital sanat eserlerine yatırım yapmaya devam ediyor. Mercedes, F1 Grand Prix için bir koleksiyon yayınladı ve Chelsea NFT piyasasına adım attı. Ayrıca Starbucks, müşterileri için bir koleksiyon üzerinde çalıştığını duyurdu.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...