Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

NFT Oyuncakları Satarak 700 Bin Dolar Kazandı!

Paylaş

18 yaşındaki Ricky da Luz isimli genç, NFT oyuncakları satarak 700 bin ABD Doları gelir elde etti. Genç girişimci hikayesini NFT.NYC Konferansı’nda anlattı.

Ricky da Luz isimli genç, hikayesini geçtiğimiz Perşembe günü düzenlenen NFT.NYC Konferansı‘nda Insider’a anlattı. Genç, “IsmToys” ismini verdiği projesine başlamadan önce çim biçtiğini ve bu yolla 10 bin ABD Doları biriktirdiğini söyledi. Biriktirdiği bu parayı değerlendirmeye karar veren Da Luz, dijital varlıkların fiziksel nesnelerini üretip bunları satma fikrini hayata geçirdi.

Genç girişimci, öncelikle en ünlü NFT koleksiyonlarından biri olan Bored Ape’i gözüne kestirdi. Twitter’da Bored Ape NFT sahibi olanlara ulaşan Da Luz; onlara maymunlara benzeyen bedava NFT oyuncakları yapacağını söyleyen e-postalar göndermeye başladı. Ocak ayında ilk Bored Ape oyuncağını yapan genç girişimci, oyuncaktan 400 ABD Doları kazandı. Bugün ise “IsmToys” adını verdiğini bu projede babası ve altı kişilik bir ekiple çalışmayı sürdürüyor. Diğer yandan NFT sahipleri de bu projeyi desteklerken fiziksel kopyaların dijital kimlikleri güçlendirdiğini düşünüyorlar.

Ocak Ayından Bu Yana 700 Bin Dolar!

Da Luz; kurduğu işin bugüne kadar ona 700 bin ABD Doları’ndan fazla kazandırdığını söylüyor. Bir oyuncağın ortalama fiyatının 700 ABD Doları olduğu ifade eden genç; bazı oyuncakların ise değerinin 2,400 ABD Doları’nı bulduğunu belirtiyor. Ayrıca IsmToys işlemlerinin %99’u da Ethereum ile gerçekleştiriliyor.

Ocak ayından bu yana IsmToys’tan 300’e yakın fiziksel ürün istendi. Ayrıca önümüzdeki aylarda NFT.NYC Konferansı etkisiyle bunların sayısının da artması bekleniyor. Halihazırda şirketin önümüzdeki ay için 200’e yakın siparişi bulunuyor. Ek olarak geçen ay non-financial token’lerle eşleşen 400 adet Bored Ape satranç takımı yapan şirket, bunların da tamamını 24 saatten kısa sürede sattı.

Ricky Da Luz: “Nihayetinde hala fiziksel dünyadayız”

18 yaşındaki genç girişimci Da Luz, katıldığı NFT.NYC’de birtakım açıklamalar yaptı. Bored Ape topluluğu olmasaydı IsmToys olmazdı diyen genç girişimci ayrıca şunları söyledi:

Oyuncakları gerçek NFT’lere bağlıyoruz. Dijital varlıklar, oyuncaklar için doğrulayıcı görevi görmektedir. Dijital materyaller, oyuncakların gerçek olduğunun kanıtı olarak hizmet ediyor.

Birçok insan metaverse’nin havalı olduğunu düşünüyor. Ama nihayetinde hala fiziksel dünyadayız ve fiziksel şeylere sahibiz. Dokunabileceğiniz bir şeye sahip olmak, kimliğinizin fiziksel bir temsili olması çok büyük bir şey.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...