Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

NFT Gaz Fiyatı Nedir?

Paylaş

NFT’lerde ETH Gazı Nedir?

Gwei, Ethereum ağında kullanılan bir gaz birimidir. Gaz, madenciler tarafından işlemleri işlemek için kullanılmakta. Ayroca Ethereum ile Bitcoin gibi diğer kripto para birimleri arasındaki temel farklardan biridir. “İhtiyacınız olan gaz miktarı, ne kadar büyük bir sözleşmeyi yürütmeye çalıştığınıza ve onu ne kadar hızlı yürütmek istediğinize bağlıdır.” Bir işlemin tamamlanmasını beklemeye istekliyseniz, fiyat genellikle düşer. NFT gaz fiyatları genellikle değişkenlik gösterebilmekte. Bu kavramı anlamak, hem NFT sanat yaratıcıları hem de koleksiyoncular için önemlidir.

Teknik bilgi: Gaz ücretleri, Ethereum’un yerel para birimi olan ether (ETH) ile ödenmekte. Gaz fiyatları, kendisi de bir ETH birimi olan Gwei cinsi ile belirtilmekte. Her Gwei, 0.000000001 ETH’ye eşittir. Örneğin, gazınızın 0,000000001 Ether maliyeti olduğunu söylemek yerine, gazınızın maliyetinin 1 Gwei olduğunu söyleyebilirsiniz.

NFT Gaz Neden Var?

Ethereum’un gazı, herhangi birinin ağa spam göndermesini engelleyen önemli bir düzenleyicidir. Ethereum üzerindeki tüm hesaplamalar, güvenliği yerinde tutmaya yönelik bir önlemi genişletir. Her bir hesaplama yürütmesi tarafından ödenen gaz limitleri, kötü niyetli kişilerin, Ethereum ağında fiili kodlayıcılar olmak ve birlikte inşa etmeye yardımcı oldukları geleceği ele geçirmek için sıralanmamış çok sayıda hesaplama gücü kullanamamasını sağlamaya yardımcı olur.

Gazın NFT Sanatı Ve Sanatçıları Üzerindeki Etkisi

Gaz iki ucu keskin bir kılıçtır. Gaz fiyatları yüksek olduğunda, gelecek vaat eden sanatçıların başka eserler yaratması, basması ve hatta satın alması daha zor. Bazı sanatçılar eserlerinin maliyetini gaza yansıtmaya çalışırlar. Yani sanatlarının toplam maliyetini düşürmeye ve onu daha erişilebilir hale getirmeye isteklidirler. Bu, sanatın algılanan “değeri” azaldıkça bir yakalama-22 sunar. Koleksiyoncular toplam satın alma maliyetinin %25-57’sini gaz ücretlerine harcamaya istekli olup olmadıklarına karar verirken. Bu, kendileri için bir isim yapmaya çalışan sanatçılar için bir meydan okuma sunuyor. Madalyonun diğer tarafında, sanatçılar, sanatlarını o kadar fazla talep edebilecekleri bir üne sahip olmadan önce sanatlarını yayınlamak için sanatlarına fazla ücret ödeyebilirler.

Olası NFT Gaz Çözümleri

NFT Sanatçılarına iş parçalarını ne zaman basacakları konusunda daha fazla kontrol verilmektedir. Ancak pazar yerlerinin çoğu, sanatçıların yalnızca minte başladıkları anda eser üretmelerine izin vermekte. Sanatçıların, yayınlamadan önce ağ tıkanıklığının sona ermesini ne kadar bekleyeceklerini seçmelerinin yolları olmalı. NFTGateway, bunu yapmayı denediğini iddia etmekte. Bir düşüş sırasında satın alınana kadar sanatı basmıyorlar. Sanatın cüzdanlarda görünmesinin 24 saate kadar sürebileceğine dair açık sorumluluk reddi beyanları vardır. Bu kadar uzun bir gecikme görmemiş olsak da, pahalı düşüşlerin ortaya çıkması için ilk elden 2 saate kadar beklemeler yaşadık.

Kullanılmayan Gaz Kullanıcıya İade Edilir

Son olarak, tüm işlemlerin gazın tamamını kullanmadığını anlamak önemlidir. Bu daha iyi açıklanabilir ve ortalama olarak gazın yüzde kaçının geri döndüğünü anlamak için daha derin analizler yapmamız gerekir. Ancak esasen, işlemi tamamlamak için harcayacağınız maksimum gaz ücreti fiyatını kabul ediyorsunuz.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...