Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

NFT ve Sosyal Medya Devleri Bir Araya Geliyor

Paylaş

Sosyal medyanın devleri, entegrasyonlarını NFT devlerine göre dizayn edeceğini açıkladı. Tüm NFT ve Metaverse haberleri için NFXHaber’i takip etmeyi unutmayın… Platform, Polygon, Flow, Solana ve Ethereum NFT’leri için destek sunmaya başlamakta.

Instagram, NFT Planları İçin Önemli

Birkaç yıl önce Facebook, Instagram’ı satın aldı. Bu dönemde dünya, satın almanın sosyal ağ dünyasını nasıl değiştireceği konusunda spekülasyon yaptı. Kabul etmek gerekir ki Instagram, Meta’nın büyümesi için büyük bir rol oynamaktadır.

Ne yazık ki Meta için, şirketin Web3 stratejileri şimdiye kadar başarısız gibi görünmekte. Dışarıdan bakıldığında, şirket NFT ve Web3 dünyasının gerçeklerinden biraz kopuk görünmekte.

Meta hayranları, paydaşlar ve yatırımcılar, şirketin Instagram’ın stratejisiyle bu sefer doğruyu bulmasını umuyor. Coindesk kısa süre önce, Ethereum, Solana, Flow ve Polygon blok zincirleri ve yan zincirleri üzerine kurulu NFT’ler için NFT’leri işlevleri sunarak Instagram’ın NFT alanını fırtına gibi almaya nasıl hazır olduğunu ayrıntılandıran bir rapor paylaştı.

Ek olarak, Instagram’ın 9 Mayıs 2022 Pazartesi günü pilot programı resmi olarak duyurması beklenmekte. Instagram, NFT’leri yayınlamak ve paylaşmak için herhangi bir ücret talep etmeyerek tekliflerini farklılaştırmayı planlıyor; Bu, Twitter’ın ilk olarak Ocak 2022’de altıgen NFT resimleri için kullanıcılardan ücret almasıyla çelişiyor.

NFTverse İnstagram’da!

Instagram’ın pilot programları, aylar sonra geldi. Zuckerberg’in duyurusu, 2022’de Austin, Teksas’taki South by Southwest konferansında geldi.

Instagram, MetaMask dahil olmak üzere ünlü kripto cüzdanlarını desteklemeyi planlıyor. Ayrıca kripto cüzdan desteği, kullanıcıların cüzdanlarını Instagram’a bağlamasını kolaylaştıracak. Cüzdanlar Instagram’a bağlandığında, kullanıcılar sahipliğini kanıtlayabilme fırsatına sahiptir. Ve NFT’lerini Instagram profillerinde gösterebilecekler.

Instagram’ın boyutu nedeniyle birçok endüstri uzmanı, platformun NFT entegrasyonunun NFT’lere erişebilen insan sayısını artıracağı için NFT’lerin benimsenmesine yardımcı olmada uzun bir yol kat edeceğine inanıyor.

Instagram, NFT’leri platformuna tam olarak entegre ettiğinde, işlevlerini tam olarak sunan iki sosyal medya platformu olarak Twitter’a katılacak. YouTube ve Reddit gibi diğer şirketler, tam entegrasyonlarını desteklerken, ikincisi yakın zamanda NFT entegrasyon pilotunu tamamladı. Böylelikle sosyal medya ve NFT’lerin bir araya getirilmesi kullanıcı deneyimi açısından pozitif bir gelişmedir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...