Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

NFT Dolandırıcılığı Yeni Boyut Kazandı!

Paylaş

World Of Solana pazarı, NFT’leri tekrar elde etmek için dahiyane bir planla çaldırdıklarını geri aldı. Dolandırıcı satıştan sonra içerik oluşturuculara verilen telif ücretlerini yalnızca yükseltti. Böylece çalınan NFT’leri üyelere tekrar teklif ederken, istemeden de olsa değerin %98’ini telif ücretlerinden vazgeçti. Bu da NFT Dolandırıcılığı için yeni bir boyut anlamına gelmekte. Teklif ücretlerini ardı ardına yükselten dolandırıcı yanlışlıkla teklif ücretinden vazgeçti.. Yaşanan bu hack olayını NFXHaber olarak sizin için araştırdık.

NFT Dolandırıcılığı Nasıl Başladı?

Zincirler arası oyun geliştirme stüdyosu Uncharted NFT, Discord kanalı hackinde yer aldıkları için şanssız durumlar. Dolandırıcılar, 150’den fazla SOL ve 25 World of Solana NFT ile 109 cüzdanını boşaltmayı başardı. Çalınan birçok NFT arasında nadir ve değerli üç dijital koleksiyon var. Fakat mağdurlar çözüm aramak için sosyal medyada tweet atmak dışında bir yol buldu.

Dolandırıcılar topluluğu dolandırdıktan sonra grup, çalınan NFT’leri geri almaya karar verdi. Uzun bir değerlendirmeden sonra, personel iyileştirme işbirlikçileriyle temasa geçti. Daha sonra çalınan NFT’lerin telif ücretlerini varsayılan %5’ten %98’e yükseltti. Böylece, dolandırıcı parayı dışarı çıkarır çıkarmaz, toplam tutarını geri dağıttı.

Telif ücretlerinde yapılan bazı değişikliklerden sonra, topluluk yeni listeler için MagicEden’i izlemekle görevlendirildi. İki gün sonra, dolandırıcının elinden tüm hırsızlık malları kurtarılmıştır. Ardından 15 NFT için yerel olarak alışveriş yapılırken, diğer on tanesi keskin nişancı atışı gibi tek seferde alındı. Gerçek bir ekip olarak topluca geldikten sonra, personel fazladan 10 NFT’yi aldı ve 25 WOS NFT’yi hak sahibine iade etti. Böylece kendi ekip kendi içinde yaptığı kurtarma operasyonunu yönetmiş oldu.

World Of Solana seçenekleri 2.222 kadınsı karakter, yarı gerçekçi modeliyle tanınan tanınmış bir 2D sanatçısı olan BTG tarafından kavramsallaştırıldı. İnsan anatomisinde uzmanlaşan, vücut oranlarındaki ustalığı, illüstrasyonlarına farklı kıvrımlar eklemesine izin veriyor. Bunun yanı sıra, ikincil brüt satış telif ücretlerinin %20’si, 25 bin ABD doları kadar, tropik bölgelerde ve vahşi yaşam çeşitliliğinin tehlikede olduğu yerlerde saf ekosistemleri ve biyolojik çeşitliliği korumayı amaçlayan bir STK olan Kanada Dünya Çapında Koruma Fonu’na (ICFC) gidiyor.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...