Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Netflix, Decentraland’da Metaverse Deneyimi Oluşturuyor!

Paylaş

Yapılan açıklamalara göre Netflix, Decentraland Metaverse’e giriş yaptı. Decentraland kullanıcıları artık Netflix’in yeni aksiyon filmi ‘The Gray Man’ sahnelerini Metaverse’te yaşayabilecektir. Şirketin amacı, Ryan Gosling ve Chris Evans’ın yeni aksiyon filmi The Gray Man’in tanıtımını yapmaktır. Ayrıca bir markanın hayranlarıyla sanal olarak bağlantı kurabileceği yeni etkileşimli yolları keşfetmek birinci önceliktir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Netflix

Netflix ‘The Gray Man’ Metaverse Deneyimi

Film bir casus ve gerilim filmidir. Ayrıca Netflix’in 45 parsellik Decentraland aktivasyonu yerinde bir Metaverse misyonu olarak kabul ediliyor. Decentraland Metaverse’te filmden kareler yeniden yaratılmıştır. Kullanıcıların filmin konusu hakkındaki bilgilerini yol boyunca kanıtlayarak gezinmesi gereken bir labirent yaratılmıştır. Deneyime katılanlar labirent içerisinde, filmi ne kadar iyi biliyorsa o kadar rahat hareket edebilecektir. Labirentin içine girdikten sonra, kullanıcılar filmin orijinal müziğini ve kahramanı Ryan Gosling’in talimat videosuyla karşılaşırlar.

Netflix Latin Amerika ile ortaklaşa çalışan Decentraland, Metaverse’e erişmenin en iyi yolunun filmden gerçek bir sahneyi kopyalamak olduğunu söyledi. Şirketin açıklamasına göre, bu yalnızca filmi daha önce görmüş olanları çekmekle kalmıyor, aynı zamanda ‘Decentraland’da labirentte oynayan kullanıcıları artırıyor ve filmi izlemelerini sağlıyor.’ Aylarca süren deney, büyük markaların sanal araziyi satın almak yerine kısa ve belirli bir proje için kiralayarak Metaverse’e girmelerinin bir yoludur. Alvarez’e göre, bugün bunu yapan şirketler, Metaverse’te ‘bunun nasıl çalıştığını ve insanların nasıl etkileşime girebileceğini anlarlarsa yarın büyük bir avantaja sahip olacaklar.’

Decentraland, ilk haftasında labirenti 2.000 kullanıcının geçtiğini açıkladı. Kullanıcılar merkezdeki çeşmeye ulaştığında ve gizli odanın kilidini açtığında, tamamlama sürelerini kaydetmek için cüzdanlarını bağlayabilirler. Ayrıca demo sırasında kaydedilen en hızlı süre on üç saniyedir. Kullanıcılar avatarları için hemen cüzdanlarına eklenen ücretsiz giyilebilir ürünler gibi ödüllere sahip olabilirler. Seçenekler arasında üç ana temsilcinin imzası olan görünümler yer almaktadır. Bunlar sırasıyla, Sierra Six’in ceketi, Lloyd’un bıyığı, polo gömleği ve Miranda’nın blazer ve bob ceketidir.

Decentraland son zamanlarda ayrıca Samsung, Nike ve Coca-Cola gibi büyük markalara da ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca platform yakın zamanda Dolce & Gabbana gibi lüks moda evlerinin en yeni giyilebilir ürünlerini sergilemek için podyumlara ev sahipliği yaptığı Metaverse Moda Haftası’na da ev sahipliği yapmıştır. Son dönemde artan popülaritesi ile Decentraland, piyasada adından daha çok söz ettirmektedir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...