Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Nanjing Üniversitesi, Çin’deki İlk Metaverse Ana Dallarından Birini Kurdu!

Paylaş

Çin’de bulunan Nanjing Üniversitesi, ülkede Metaverse ana dallarından birini başlattı. Doğu Çin’de bulunan üniversite, daha fazla öğrencinin Metaverse şirketlerinin ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olacak şekilde eğitmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda Metaverse ile ilgili kurslar vermeye başlanmıştır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Nanjing Üniversitesi Metaverse ana dalını başlattı

Nanjing Üniversitesi Metaverse Çalışanlarını Eğitmeyi Amaçlıyor!

Daha fazla üniversite ve eğitim kurumu, dünya çapında derslerinde bir detay olarak Metaverse’ü dahil etmektedir. Bu kez Çin’in doğusunda bulunan Nanjing üniversitesi, son Metaverse girişimiyle ülkedeki ilk Metaverse ana dallarından birini başlatacağını açıkladı. Nanjing Bilgi Bilimi ve Teknolojisi Üniversitesi, üniversiteye Metaverse ile ilgili daha fazla ders entegre etmek amacıyla ana bölümlerinden biri olan Bilgi Mühendisliği Bölümü’nü Metaverse Mühendisliği Bölümü olarak değiştirecektir. Kaynaklara göre bu, Çin’de Metaverse kelimesini içeren ilk departman olacaktır.

Bölümün dekanı Pan Zhigeng hareketin, ihtiyaçlar doğrultusunda çalışacağını açıkladı. Ayrıca kadroları doldurmak için daha fazla yetenek yetiştirmesi gerektiğini dile getirdi. Bunun için kurumun Metaverse ile ilgili işletmelerle entegrasyonuna katkıda bulunacağını belirtti. Ayrıca Zhigeng öğrencilerin akıllı sağlık, akıllı eğitim ve dijital turizm olmak üzere üç farklı alanda hizmet vermek için daha nitelikli olacaklarını açıklamıştır. Üniversiteyi bu alanlarda ilerletmek için bölüm üç farklı çalışma grubu kuracaktır. Bunlar sırasıyla, Metaverse araştırma enstitüsü, akıllı meteorolojik araştırma enstitüsü ve akıllı tıbbi araştırma enstitüsüdür.

Eğitim ve Metaverse

Diğer üniversiteler de öğrencilerin ilişkilerini ve entegrasyonunu kolaylaştırmak için Metaverse’ü bir araç olarak kullanmaya başlamıştır. Temmuz ayında, Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, uzaktan öğrenim gören öğrencilerin aynı mekandaymış gibi derslere birlikte katılmalarını sağlayacak girişimini tanıttı. Bununla beraber, Metahkust adlı çevrimiçi bir Metaverse kampüsünün inşasını duyurmuştur. Üniversite personeline göre bu, aynı yaklaşım için 2D video uygulamalarını kullanmaktan daha iyi sonuçlar vermektedir.

Temmuz ayında, Tokyo Üniversitesi de bu yıl içinde Metaverse mühendislik kursları sunacağını duyurdu. Bu ayın başlarında Meta, 10 üniversite kampüsü açacağını bildirmiştir. Bunu Victoryxr adlı bir Metaverse inşaat şirketi ile ortaklaşa gerçekleştirmektedir. Bu, Metaverse’ü eğitim ortamlarında tanıtmayı amaçlayan 150 milyon dolarlık bir girişimin parçasıdır. Adı Sürükleyici Öğrenme projesinin bir parçası olarak lanse edilmiştir.

Yeni teknolojiler son dönemle beraber, eğitimde sık sık birlikte kullanılmaktadır. Bu tarz girişimler gelecekte eğitim ve benzeri şeylerin sadece Metaverse üzerinden verilmesine odaklanmaktadır. Ayrıca Metaverse dünyalarında ki eğitimler zamanla geliştirilecektir. Geliştirilen diğer Web3 teknolojileri Metaverse dünyalarına entegre edilecektir. Bu da hem eğitimin hem de türevlerinin çok daha fazla yaygınlaşması anlamına gelmektedir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...