Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Metaverse’ye Giriş Planlarını Açıklayan 2 Dev Şirket

Paylaş

Metaverse’ye giriş için kolları sıvayan yeni şirketler var! Japon otomobil üreticileri Nissan ve Toyota; Nikkei Asia’nın yayınladığı bir rapora göre, kısa süre önce metaverse girmeye karar verdi.

Nissan sanal bir showroom başlattı ve Toyota sanal çalışma alanları yarattı. Nissan’ın sanal showroom’u araç lansmanlarına ve diğer etkinliklere ev sahipliği yapmak için kullanılmakta. Ayrıca Toyota’nın çalışma alanları, çalışan toplantıları yapmak için kullanılması planlanmakta.

Rapor, Japon otomobil devlerinin yeni girişimiyle ilgili şu bilgileri kaydetti. ”Japon otomobil üreticileri Nissan ve Toyota, Metaverse’ye giriş yapan şirketler arasında en yeni uluslararası şirketler.

Nissan Motor Corporation, web sitesinde artırılmış gerçeklik ara yüzünü Metaverse’ye bağlanıldı. Sürüşü daha konforlu hale getirecek hizmetler ve iletişim için sınırsız olanaklar yarattığını belirtti.

Nissan, Tokyo’nun üst düzey Ginza semtindeki Nissan Crossing galerisinin bir sanal gerçeklik versiyonunu, ABD’li başlangıç ​​VRChat platformunu kullanarak yarattı.

Metaverse’ye Giriş Asya’da Motorlu Taşıtlarla Yapılacak

Metaverse’ye giriş yapmak isteyen 2 Japon devi şirket daha var. Japon otomobil üreticileri Nissan ve Toyota Meta dünyaya giriş yapmaya karar verdi.

Nissan’ın VR alanında yeni Ariya elektrikli araç yer alacak. Showroom, araç lansmanlarına ve diğer etkinliklere ev sahipliği yapmak için oluşturulmuştur. Seçilen ziyaretçilerin sanal bir Nissan dünya turu yapmasına izin verilmekte.

Toyota, bazı departmanlar ve yan kuruluşlar için, çalışan avatarlarının bir ofis ortamında dolaşacağı bilgisini vermekte. Ayrıca toplantılara katılacağı ve birbirleriyle etkileşime gireceği metaverse tarzı bir sanal çalışma alanı geliştirdi.

Toyota’nın, teknik geliştirme ve insan kaynakları ekipleri tarafından genişletmek üzere sanal işyerini daha da geliştirmek için çalışmakta. Toyota temsilcisi, sanal çalışma alanlarının özellikle genç çalışanlar için başlatıldığını belirtti. Covid-19 sonrası başlayan çalışanların iletişim ihtiyaçları da göz önünde bulundurulmakta. Bununla birlikte evden çalışma kültürü ve buna bağlı kısıtlamalar göz önünde bulundurularak başlatılmıştır.

Bu girişimle Nissan ve Toyota, halihazırda metaverse teknolojisini kullanan Alman otomobil şirketleri Volkswagen ve Mercedes-Benz ile aynı seviyeye geldi.

Metaverse’ye giriş yapan onlarca şirkete şimdi de iki otomobil devi Metaverse dünyasına giriş yapmaya karar verdi. Böylelikle dünyada dev markaların büyük bir kısmı bu evrendeki yerini almaya çalışmakta.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...