Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Metaverse’de Futbol Maçı Tarihe Geçti

Paylaş

İtalyan ligi, metaverse odasında Milan vs Fiorentina’yı yayınlamaya karar verdi. Serie A, olağan pazarların herhangi birinin ötesine geçiyor. İtalyan futbol ligi, metaverse’de maç yayınlayan ilk futbol ligi olduğunu duyurdu. Serie A dünyanın dört bir yanından seyirci çekiyor. Ancak İtalya’nın en iyi futbol kulüplerinin maçı Metaverse’e girerken taraftarların maçları izleme keyfi tamamen değimekte.

Metaverse geniş bir terimdir. Genellikle insanların internet üzerinden erişebilecekleri paylaşılan sanal dünya ortamlarını ifade eder. Sanal gerçeklik (VR) veya AR kullanılmaktadır.

Lig liderleri AC Milan’ın Pazar günü ünlü San Siro stadyumunda Fiorentina ile oynadığı maçta, Afrika ve Orta Doğu’daki taraftarların “The Nemesis metaverse’deki Serie A odasından.” izleyebilecekleri ilk futbol maçı olacak.

Milan ve Fiorentina arasında oynanan Pazar günkü maç Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dakiler için özel olarak metaverse’de mevcuttur. Ayrıca ‘Nemesis’ metaverse’indeki Lega Serie A odasında izlenmektedir. Lega Serie A, teknolojik gelişmelerin devrim niteliğindeki yeni yayın olanaklarının önünü açtığı bu çığır açan yeniliğe öncülük ediyor.

Tarihte yayınlanmış ilk Metaverse maç yayını

Metaverse’de Futbol İzlenir Mi?

Liderlerin 2011’den bu yana ilk Serie A şampiyonluğu arayışına devam ediyor. Milano maçında, kullanıcılar oyun odasında bulunan çeşitli özelliklerle etkileşime geçebilmektedir. Örneğin oyun odasında karşılıklı Meta oyun etkinliklerini gerçekleştirebilecekler. Bunun dışında maç içi ve sonu için yorumlar yapabilmektedirler.

Milan vs Fiorentina, Scudetto için belirleyici bir maç. Bu nedenle metaverse’de bir maçta karşılaşan ilk iki takım olacak. Burada kullanıcılar da maç sırasında odada bulunan farklı işlevlerle etkileşime girebilecekler. Lega Serie A yöneticisi Luigi De Siervo ise açıklamalarında şöyle söyledi. “Metaverse’de bir futbol maçı yayınlayan ilk kişi olmayı seçtik. Çünkü teknolojik inovasyonun sınırlarının Serie A gibi modern bir lig için belirleyici olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Ancak Lig, bunun hızla değişen dijital dünyaya girerken Blockchain teknoloji firması ConsenSys ve video oyun platformu The Nemesis ile bir işbirliğinin başlangıcı olduğunu vurguladı. Bu maçtan sonra önemli tüm maçların yayınlanma ihtimali de seyircilerin geri dönütlerine göre belirlenmesi mümkün. AR ve VR gözlükle maç izlemek sizce keyifli mi?

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...