Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Metaverse Yatırımı Nasıl Yapılır?

Paylaş

Metaverse yatırımı nasıl yapılır Bu soruyu ve yeni teknolojiyi en az bir kez duymuş olmalısınız. Bir şirket veya kurumsal bir yatırımcının metaverse girmeden neredeyse bir hafta geçmiyor. Hatta etkinin bir göstergesi olarak dev Facebook, bu teknolojiye istinaden adını Meta olarak bile değiştirdi. Ama metaverse nedir? Ve Metaverse yatırımında nasıl var olunur?

Öncelikle kısa Metaverse nedir? Sorusuna yanıt vererek başlayalım.

Gerçek hayatta yapılabilen tüm fiziksel aktiviteleri sanal ortamda yapmaya Metaverse denilebilir. Bu fiziksel aktiviteleri teknolojiyle buluşturan noktalar ise şöyle:

  • Sanal Gerçeklik
  • NFT
  • Kripto Para
  • Block Zinciri

Metaverse, dijital bir paralel evren yaratmakla ilgilidir. Fakat Meta veri deposu, çalışması için dijital bir blok zinciri teknolojisini kullanmakta. Bu, kripto kullanıcıların metaverse sektörüne girmesine ve bir aktör olmasına izin verir.

Örneğin, en büyük metaverse platformlarından biri Decentraland’dır. Decentraland, kullanıcılarının platformun yerel kriptosunu, yani MANA coini kullanarak NFT’ler alarak arazi arsaları satın almalarına izin vermekte. Kullanıcılar bu araziyi satın alma işlemlerinden sonra arsalarını geliştirebilmekte ve altyapısını orada kurabilmekte.

Metaverse

Metaverse Yatırımı Nasıl Yapılır?

Geleceğin teknolojisi şimdilerde Metaverse olarak görülmekte. Hatta emekleme dönemindeyken kısa ve uzun vadede patlama yapacak bir alana yatırım yapmak için doğru zaman olabilmekte. Meta veri deposuna yatırım yapmanın 3 yolunu hep birlikte keşfedelim.

​Metaverse Platformlarına Katılım

Metaverse’ye yatırım yapmanın ilk yolu doğrudan katılım yöntemidir. Fakat metaverse platformlarına bir kullanıcı olarak katılma gerekmekte. Aşağıdakiler gibi farklı amaçlara sahip farklı meta veri deposu platformları vardır:

Axie Infinity: Daha çok bir Pokemon oyunu. Burada, onları geliştirmek ve savaşmak için Axies adlı yaratıkları satın alırsınız.

Decentraland ve Sandbox: Ayrıca bu iki platform, arsa satın almanıza izin verdikleri için prensipte nispeten benzerdir. Geleneksel oyunlarla bir benzetme yapacak olursak bu platformların metaverse ve blockchain soslu bir nevi Sim City olduğunu söyleyebiliriz.

Metaverse Kriptoları Satın Alınabilir

Meta veri deposuna yatırım yapmak için yalnızca meta veri deposu kriptoları satın alabilirsiniz. Bir meta veri deposu platformunu çalıştırmak için kullanılan bir kripto veya meta veri deposu uygulamaları içeren bir ekosistemden bir kripto olabilmekte.

Analistlere göre, yüksek potansiyelli metaverse kriptolarının bazı örnekleri verilmiştir.

  • Eksen Sonsuzluğu (AXS)
  • Decentraland (MANAX)
  • Sandbox (KUM)
  • Ethereum (ETH)
  • Shiba Inu (SHIB)

Bu yatırım ilginç çünkü kripto satın almanıza ve dolayısıyla fiyatlarının oynaklığından yararlanmanıza izin vermekte. Ayrıca, mantıklı ve gerçek hırs taşıyan bir kriptoya yatırım yaptığınızı unutmamak gerekli. Metaverse kriptoları, kripto piyasası düşmekteyken bile iyi performans gösterme fırsatına sahip. Fakat bunu önceden tahmin etmek şimdilik görece zordur.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...