Kripto paralar son 24 saat içerisinde büyük gelişmeler yaşadı. Bu gelişmelerin çoğu iyi değil. Ancak bir metaverse coin, balinaların dikkatini çekti. Bir metaverse projesi olan Decentraland’ın yerel tokeni MANA, balinaların satın aldığı metaverse coinler listesinde ilk 10’a girdi. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.
Kripto alanındaki balina hareketlerini analiz eden WhaleStat’s, balinaların en çok yatırım yaptığı 10 metaverse coin’i paylaştı. Listede bazı coinler yerlerini korumayı başarırken, MANA token ilk 10’a giren tokenler arasında yer aldı. Verilere göre, en büyük 100 Ethereum balinası, son 24 saat içinde 7.328 dolar değerinde MANA satın aldı. Bu, son 24 saatte büyük cüzdanların 1.18 dolar karşılığında 6.328 adet MANA token satın aldığını gösteriyor.
Yazının yazıldığı sırada metaverse coinler çoğunlukla kırmızıdaydı. Decentraland (MANA), 1 dolarlık bir fiyat etiketiyle işlem görüyordu. Bu, popüler coin’in tüm zamanların en düşük seviyesinin altına indiğini gösteriyor. Ayrıca, yeni dip seviyenin nerede bulunacağını kimsenin bilmediğini de belirtelim.
Metaverse coinlerin yükselişi
Sosyal medya devi Facebook, geçen yıl yeniden markalaşma yoluna gitti ve adını “Meta” olarak değiştirdi. Buna ek olarak, CEO Mark Zuckerberg, şirketin odak noktasının metaverse olarak değiştiğini duyurdu. Böylece, metaverse coin hype’ı başlamış oldu. İnsanlar, metaverse konusunda daha çok okudukça, bu alana yatırım yapmak isteyen kitlenin sayısı da arttı. Bu trendden, The Sandbox, Axie Infinity ve MANA gibi metaverse coinler pay aldı. Decentraland, en popüler metaverse oyunlarından biri oldu. Ancak MANA, şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesinin oldukça altında işlem görüyor. Buna rağmen, yatırımcılar MANA’yı terk etmedi. Bunu balina hareketlerinde görüyoruz. Büyük cüzdanlar, mevcut dip seviyelerden MANA biriktirmeye başladı.
Metaverse hype’ında yolun sonu gözüktü mü?
Kripto para piyasası, küresel ekonomik ve jeopolitik gelişmelerden olumsuz bir yönde etkileniyor. Bu durum, Metaverse coinler dahil olmak üzere tüm dijital varlıkları etkisi altına aldı. Böyle bir piyasa durumunda insanlar, metaverse’lerde bulunmak istemiyor olabilir.
Ancak, piyasanın durumuna bakarak metaverse ve GameFi tokenlerin sonunun geldiğini söylemek iddialı olacaktır. Fiyatlara yansımasa da metaverse, benimsenme konusunda önemli kilometre taşlarına erişiyor. Popüler meme coin Shiba Inu (SHIB), bir metaverse oyunu üzerinde çalışıyor. Spotify, Roblox’da bir ada açıyor. Bunun yanında, birçok büyük marka NFT koleksiyonları yayınlıyor.
Bu nedenle, “metaverse coinlerin yükselişi bitti” gibi söylemleri doğru kabul etmek için henüz oldukça erken. Ancak, fiyatların eski haline dönmesi için uzun bir süre gerektiği söylenebilir.