Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Metascreen, Hint Sinemasına Özel NFT Koleksiyonunu Başlattı!

Paylaş

NFT pazarı olan Metascreen, Hint sinemasının tarihini kutlamak için sinema bileti NFT koleksiyonu başlattığını duyurdu. Platform, bunun Hindistan’ın ilk NFT bilet koleksiyonu olduğunu açıkladı. Ayrıca koleksiyon ikonik Hintli müzik direktörü RD Burman’ı anacaktır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Metascreen

Metascreen NFT Bilet Koleksiyonu

Meydan okuyanları kutlamak başlıklı Metascreen’in NFT bilet koleksiyonu toplam 26 NFT’den oluşmaktadır. Eşsiz koleksiyon, Hint sineması tarihi boyunca sanatçıları ve yaratıcıları kutlamak için yaratılmaktadır. Ayrıca her NFT, Metascreen web sitesindeki içeriğin kilidini açmak için bir anahtar görevi görecektir. Koleksiyonda yer alan bazı ikonik filmleri sayacak olursak, Raja Harishchandra (1913), Alam Ara (1931), Kışan Kanya (1937), Dhoop Chhaon (1935), Sangam (1964), Taal (1998) ve Lage Raho Munna Bhai (2006) olarak sıralayabiliriz.

Metascreen’in ana şirketi SquirrelVerse’in Kurucusu ve CEO’su Pradeep Singh, konuyla alakalı açıklama yaptı.

İlk NFT koleksiyonumuzla Hint sinemasındaki sanatçıları kutlamak için buradayız. Sinema severler ve ben de büyük bir Pancham hayranı olarak, sevgili Pancham’mızın doğum gününde bilet satışımızı açmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Yakın zamanda Metascreen, Hindistan’ın ilk NFT biletli filmini piyasaya sürdü. Açıklayacak olursak, platformda ödüllü ulusal bir Maithili Filmi olan Mithila Makhaan’ı gösterime geçirdi. Filmi izlemek için kullanıcıların önce sinema bileti görevi gören bir NFT satın almaları gerektiğini açıkladı. Mithila Makhaan şimdiden dil kategorisinde 63. Ulusal Film Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül kazandı. Ayrıca, Toronto’daki Uluslararası Güney Asya Film Festivali (IFFSA) ve Jagran Film Festivali için de adaylık aldı.

Şirket Hakkında

Metascreen, bir Metaverse şirketi olan SquirrelVerse tarafından yakın zamanda piyasaya sürülen bir NFT pazarıdır. Aslında Metascreen, SquirrelVerse’in büyük bir Metaverse ekosistemi oluşturma planlarının ilk adımıdır. Sonuç olarak şirket, markaların ve içerik oluşturucuların Metaverse dünyasına girmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bu arada Metascreen, NFT’leri aracılığıyla gerçek dünya yararına çalışmayı hedeflemektedir. Aslında platform şu anda, kullanıcıların hem NFT satın alabilecekleri hem de film izleyebilecekleri bir platform işlevi görmektedir.

İçerik oluşturucular filmler, şiirler, kitaplar ve benzeri NFT’ler yayınlayabilmektedir. Ayrıca yayınlanan sanat eserlerinin tam mülkiyetine sahip olurlar. Çoğu NFT pazaryerinde olduğu gibi, burada da içerik oluşturucular çalışmalarının gelecekteki satışlarından telif ücreti kazanma hakkına sahiptirler. Metascreen, Hindistan’ın büyüyen NFT ekosistemine yapılan son yatırımdır. Yakın tarihli raporlara göre, ülkedeki ultra yüksek net değere sahip bireylerin yüzde 18’i geçen yıl kripto ve NFT’lere yatırım yapmıştır. Metascreen bu alana giriş yaparak, WazirX NFT pazarı gibi büyük rakiplere karşı mücadele edecektir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...