Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

MetaMask, NFT Güvenliğini Arttıracak Yeni Özelliğini Duyudu!

Paylaş

NFT cüzdan dolandırıcılarının son zamanlarda inanılmaz artış göstermesiyle MetaMask, yeni arayışlar içerisine girdi. Bu kapsamda tarayıcı uzantısını ve cüzdanını güncelleyerek dolandırıcılıkların oluşmasını zorlaştırdı. Yeni özellik, ‘set approval for all’ (herkes için onay belirle) uyarısı ile bunu otomatik olarak yapmak yerine cüzdanınıza izin vermenizi ister. Ancak, bu özellik NFT’lerinizin genel güvenliğini artıracak olsa da her zaman en yeni güvenlik protokollerini güncel tutmanız gerektiğini unutmamak önemlidir. NFXhaber olarak, bu yeni güvenlik önleminin detaylarını sizin için derledik.

MetaMask

MetaMask 10.18.0 Güncellemesi

MetaMask, 21 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan lider bir Ethereum cüzdanıdır. Cüzdan uygulaması, kullanıcılarını korumak için NFT cüzdan boşaltma dolandırıcılıklarından her zaman bir adım önde olmaya çalışmaktadır. Ayrıca birçok kişi kripto cüzdanlarını kullandığı için MetaMask hızlı hareket etmeli ve sorunları çok hızlı çözmesi gerekmektedir. Bu haftaki yeni sürüm, NFT dolandırıcılığını engellemeyi hedefliyor. MetaMask üzerindeki ‘Set Approval For All’ izniyle, kullanıcılar bu tür cüzdan dolandırıcılıklarından kaçınabilecekler. Ayrıca kullanıcılar artık otomatik olarak bağlanmayacaktır. Dahası, erişim onaylanmazsa, diğer kişi NFT’lerinize veya kripto fonlarınıza erişemeyecektir.

MetaMask’ın yazılım geliştirme ekibinin son gönderisinde, yeni güvenlik özelliğinin nasıl çalışacağına dair ekran görüntüleri ve bilgiler sunuldu. Ekran görüntülerinin birinde “BAYC’nızın tamamına erişim izni verilsin mi?” yazan bir metin bulunmaktadır. Ayrıca, bu aşamadan sonra ikinci bir uyarıda gelmektedir. İkinci uyarı da “izin vererek, aşağıdaki hesabın fonlarınıza erişmesine izin veriyorsunuz” açıklaması bulunmaktadır. Bu uyarılarla beraber önlemler son derece arttırılmıştır. Artık kullanıcıların düşünmek ve olayı değerlendirebilecek daha çok zamanı bulunmaktadır.

Yeni Güncelleme Dolandırıcılığı Azaltmayı Hedefliyor!

Bu haftadan itibaren MetaMask kullanıcıları kripto cüzdanlarını kullanırken ekstra bir güvenlik katmanına sahip olacaktır. 10.18.0 güncellemesi, artık otomatik olarak izin vermek yerine erişim izni isteyecektir. Bu sebeple cüzdan büyük bir yazılım değişikliği içermektedir. MetaMask tarafından yapılan güncelleme geniş bir NFT dolandırıcılığı dalgasına karşı önlem olarak yaratılmıştır. Son zamanlarda birçok kişi Twitter ve Discord aracılığıyla bu kötü niyetli dolandırıcılıkların kurbanı olmuştur.

NFT alanı, son altı ay içinde bu yöntemle yeni bir sosyal medya dolandırıcılığı dalgası yaşamıştır. Ayrıca en önemli NFT projelerinden bazıları ve en popüler yaratıcılar da dolandırılmıştır. Dolandırıcıların nasıl çalıştığını ve bu dolandırıcıların NFT’lere ve kriptolara nasıl tam erişim sağladıklarını anlayamama, bazı insanların milyon dolarlar kaybetmesine neden olmuştur. Ayrıca, dolandırıcılar cüzdanınızı varlıklarınızı çalan kötü niyetli bir akıllı sözleşmeye bağlamaktadır. Bu son güncellemeyle beraber, dolandırıcılık olaylarının bir nebze hafiflemesi beklenmektedir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...