Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Mark Cuban Metaverse ile Alay Etti!

Paylaş

Shark Tank yıldızı ve Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, Metaverse kavramına şüpheyle yaklaşıyor. Yakın zamanda yapılan bir röportajda, Metaverse’ün tanımı sorulduğunda Cuban, Metaverse’ün ‘olmasını istediğiniz herhangi bir şey’ olduğunu belirtti. Ayrıca Metaverse’de arazi satın almanın ‘şimdiye kadarki en aptalca şey’ olduğunu açıkladı. NFXhaber olarak detayları sizin için derledik.

Mark Cuban

Mark Cuban: ‘Şimdiye Kadarki En Aptalca Şey’

Metaverse kavramı, birçok insan için bir şüphecilik nesnesi olmuştur. Yakın tarihli bir podcast’te, Shark Tank yıldızı ve Ulusal Basketbol Birliği (NBA) takımı Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, herkesin istediği herhangi bir şey olabileceğini belirterek Metaverse’ün mevcut konseptiyle alay etti. Cuban konuyla alakalı, ‘Sanal gerçekliye odaklanan insanlar, bunun Metaverse olmasını istiyor. Diğerleri de Web3’ün Metaverse olmasını ister. Henüz bir kafiye ya da sebep yok’ dedi.

Cuban’a göre, farklı topluluklar arasında standardizasyon gerekmektedir. Ayrıca birlikte çalışabilirlik olması gerektiğinden, Metaverse fikri başarılması zor bir görev olacaktır. Metaverse’ün gerçekleştirildiği takdirde bir topluluk tarafından desteklenmesi gerektiğine inanmaktadır. Ayrıca arkalarında en güçlü toplulukları oluşturan platformların bir tür Metaverse olacağına inandığını dile getirmiştir. Cuban, Metaverse’de arazi satın alma fikrini de eleştirdi. Bu platformlarda gayrimenkul satın almanın iyi bir fikir olmadığına inandığını açıkladı. Bunu ‘şimdiye kadarki en aptalca şey’ olarak nitelendirdi. Konuyla alakalı açıklama yapan Cuban, ‘bir URL veya ENS kadar iyi bile değil çünkü oluşturabileceğiniz sınırsız hacim var’ dedi. Cuban, bu yapıların değer kazanması için öncelikle bir topluluk ve faaliyetleri tarafından desteklenmesi gerektiğini savundu. Ayrıca bu yerlerin erişime olan rahatlığı değer katacaktır. Dahası topluluğun onlara nasıl değer verdiğine bağlı olarak bir değeri olacağını açıkladı.

Bununla birlikte, Metaverse’deki emlak işi patlama yaşamaktadır. Ayrıca bazı tahminlere göre kısa vadede büyümeye devam etmesi beklenmektedir. Metaverse analitik firması Metametric Solutions’a göre, Metaverse’teki gayrimenkul satışının bu yıl 1 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Ayrıca Technavio tarafından temmuz ayında yayınlanan bir Metaverse raporu, bu satışların 2026 yılına kadar sanal gerçeklik çözümlerinin uygulanması ve kripto para birimlerinin popülaritesi ile 5 milyar dolara ulaşacağını tahmin etmektedir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...