Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Mana Coin, Piyasadaki Sarsıntıyı Atlatmaya Başladı!

Paylaş

MANA coin, geçen hafta kripto para piyasasında yaşanan sert çöküşten kurtulamadı. Ancak, Decentraland metaverse’deki giyilebilir NFT’lere olan talep, tokenin iyileşmesine yardımcı oldu. NFXhaber olarak, detayları sizin için hazırladık.

MANA coin, piyasa çöküşünün yaralarını sarıyor

9 Mayıs’ta kripto para birimleri büyük bir darbe aldı. Bitcoin’in değeri yaklaşık %18 düştü ve şu anda 34 bin doların altında seyrediyor. Bazı kripto paralar, düşüşten mustarip olmaya devam ederken, MANA coin toparlanmaya başladı. 14 Mayıs’ta 24 saat içinde MANA, 0,7 dolardan 1,14 dolara çıkmayı başardı. Bu, fiyatta %61’lik bir iyileşme anlamına geliyor. Toparlanma rallisi, MANA’yı üç haftadan uzun süredir içinde bulunduğu aşırı satım bölgesinden de çıkardı.

MANA coin fiyat grafiği
14 Mayıs MANA/USD fiyat grafiği

MANA neden yükseliyor?

MANA coin fiyatının fırlamasına yardımcı olan şey, metaverse NFT’lerine olan taleptir. Ayrıca hepimizin bildiği gibi Decentraland, kripto alanındaki en büyük metaverse oyunudur. Decentraland’ın popülaritesine Singapurlu Milyarder Kwek Leng Beng örnek teşkil ediyor. Ünlü milyarder, geçen ay Decentraland oyunu içerisinde arazi satın aldı. Ek olarak, yatırımcılar ve oyuncuların wearables NFT’lere olan ilgisi, gün geçtikçe artıyor. 

Artan talep, özellikle bağlantılı giyilebilir NFT’lerde kendini gösteriyor. Bu öğeler, normal wearables öğelerden farklıdır. Ayrıca, geleneksel giyilebilir NFT’lerle aynı kategoride de yer almazlar. Aynı zamanda, bu NFT’lerin hiçbiri nadir kategorisinde yer almaz. Bunun yanında, birincil NFT pazarlarında da satılmazlar. Temel olarak, tek amaçları, üçüncü bir tarafça harici NFT’lere bağlanan dünya içi bir temsildir.

MANA coin ile doğrudan ilişkili olan Decentraland, bağlantılı NFT’lerin oluşturulmasını destekleyen ilk metaverse’ydi. Decentraland, bu NFT’leri şu şekilde açıklıyor:

“CryptoJackets isimli 2 boyutlu ceket NFT’lerinden oluşan bir projeniz olduğunu varsayalım. Şimdi, kullanıcılarınızın Decentraland sırt çantalarında ceket NFT’lerinin 3 boyutlu temsilini olmasını istediğinizi hayal edin. Bağlantılı NFT’ler, Decentraland içindeki öğelerinizin 3 boyutlu temsillerini göndermenize olanak tanıyor. Bunun için yeni bir NFT basmaya gerek yok. Bu şekilde, mevcut NFT projeniz kullanıma hazır yeni bir özelliğe sahip olacak!”

Decentraland Wearables nedir?

Decentraland Wearables, yukarıda bahsedilen türden NFT’lerin bulunduğu bir koleksiyondur. Kullanıcılar, bu tür NFT’lere sahip olarak, avatarlarını kendine has hale getirebiliyor. Wearables NFT’ler; kıyafet, şapka, dövme, ayakkabı, aksesuar ve vücut özellikleri gibi çeşitli öğeleri içeriyor. Bu tür bir NFT’ye sahip olan kullanıcılar, tıpkı gerçek dünyadaki gibi o öğenin tek sahibi oluyor. Decentraland metaverse içerisindeki tüm bu NFT’ler 3 boyutlu bir biçimde oluşturuluyor. Ayrıca oyuncular, satın alma yönteminin yanında kendi wearables NFT’lerini üretebiliyor. MANA coin, bu tür NFT’lere olan talep artmaya devam ettikçe, yükselişini sürdürme potansiyeline sahip.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...