Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Madonna NFT Piyasasını Ayağa Kaldırdı

Paylaş

Dünyaca ünlü şarkıcı Madonna, yakın zamanda bir NFT koleksiyonu çıkarttığını açıkladı. Madonna NFT koleksiyonu, “Mother of Creation (Yaratılışın Annesi) ismiyle NFT piyasasındaki yerini aldı. Koleksiyondaki 3 boyutlu çıplak Madonna avatarı ve Mevlâna şiiri NFT severlerin dikkatini çekti. NFXhaber olarak, sizin için hazırladık.

Madonna, 2021 yılını anneliği anlatan bir video serisinde çalışarak geçirdi. Bu videolar, Madonna NFT koleksiyonunda kullanılmak için özel olarak üretildi. Mother of Creation, üç videodan oluşuyor. Buna göre videolar; Madonna’yı ağaç, kırkayak, kelebek ve teknolojiyi doğuran 3 boyutlu çıplak bir kadın olarak gösteriyor. NFT’ler açık artırmada satışa çıktı. Ayrıca Madonna, koleksiyondan elde edilen tüm geliri hayır kurumlarına dağıtacak.

Koleksiyon, Beeple ve Madonna’nın iş birliğinin ürünü olarak yayınlandı. Beeple, 2021’deki Christie’s müzayedesinde 69 milyon dolarlık NFT satışı gerçekleştirmesi sonucunda ün kazandı. Madonna ile ortaklığı hakkında konuşan sanatçı, şunları söyledi:

“Bu çok büyük, çılgın bir onur. Nadiren başka insanlarla çalışıyorum. Bu büyük olasılıkla uzun bir süre için sonuncusu olacak.”

Madonna NFT koleksiyonunda Mevlâna detayı

Madonna NFT koleksiyonu, çeşitli sanatsal betimlemeler içeriyor. Buna göre videolar içerisinde Madonna 3 boyutlu çıplak bir avatar olarak yer alıyor. Her videoda farklı doğumlar yapan Madonna, teknolojiyi betimleyen robotu ve umutu betimleyen kelebekleri doğuruyor. Bunun yanında sanatçı, bir videoda çevreye dikkat çekmek için ağaç dünyaya getiriyor. Madonna, her videoda farklı bir ortamda doğum gerçekleştiriyor. Bu ortamlar arasında bir hastane yatağı, paslı bir araç ve son olarak bir orman zemini yer alıyor.

Bunun yanında, Madonna’nın hazırladığı videoların her birinde farklı şiirler yer alıyor. İki videoda bulunan şiirleri, Madonna yazdı. Son videodaki şiir ise Türk şair ve düşünür Mevlâna’ya ait. Koleksiyon, SuperRare isimli NFT pazarı üzerinden satışa çıktı. Açık artırma bu hafta cuma gününe kadar devam edecek.

Hayır kurumlarına bağışlanacak

Madonna NFT koleksiyonundan elde edilen gelirin, hayır kurumlarına bağışlanacağından bahsetmiştik. Dünyaca ünlü şarkıcı, hayır kurumu olarak, yalnızca kadınlar ve çocuklar için çalışmalar yapan dernekleri seçti. Dernekler arasında Ukrayna’daki çocuklara yardım eden Çocukların Sesi Vakfı, şiddet mağduru kadınlara yardımcı olan City of Joy Vakfı ve son olarak hapisteki anne kadınlara kefalet yardımları sunan Black Mama’s Bail Out yer alıyor.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...