Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

LUNA Coin Tutarsızlıkları Terra NFT’lerin Büyümesini Sağlıyor!

Paylaş

Son birkaç gün kripto piyasası için cehennem gibiydi. Bunun yanında, kripto ve NFT’lerin birbiri ile bağlantılı şekilde hareket ediyor. Madalyonun iki yüzü olduğunu düşündüğünüzde kriptoların çöküşü NFT’ler için bir problem. Herkes kaybetse de kripto para piyasasının en büyük kaybedeni şüphesiz LUNA coin oldu. LUNA bir haftada %99,98 değer kaybetti. Peki LUNA’nın düşüşü, Terra NFT’lerini nasıl etkiledi? NFXhaber olarak, sizin için derledik.

LUNA coin çöküşü, Terra NFT’lerinde işlem hacmini artırdı

TerraUSD (UST), Terra ile ilişkili sabit paradır. Bu para ve sistemin işlemini sağlayan yardımcı token ise LUNA coin’dir. Kripto paranın çöküşü sırasında, yatırımcıların büyük bölümü, bir bilmeceyle uğraşmak zorunda kaldı. Çoğu yatırımcı, benimsedikleri blok zincirine ve ekosisteme sadık kaldı veya büyük karlar elde etmek için eşi görülmemiş fiyat farklılıklarından yararlandı.

Kuşkusuz, Ethereum ağı, NFT projeleri arasında en yaygın kullanılan Blockchain’dir. Ancak bu blok zincirin hakimiyeti, yavaş işlem süreleri ve pahalı gas ücretleri gibi sorunlarla karşılaştı. Bunun sonucunda, kullanıcılara Ethereum’un sorunlarıyla uğraşmadan işlem yapma imkânı sunan bir dizi blok zinciri yükselişe geçti. Son günlerde Terra üzerine inşa edilen projeler, günlük işlem hacimlerinde bir artışa tanık oldu. Bu artışın nedeni ise, olarak bir avuç tüccarın krizi fırsata çevirme hamlesiydi. Bu tüccarlar, fiyat tutarsızlığında çok para kazanabileceklerini fark etti.

Terra’nın ekosisteminde listelenen birçok başarılı NFT projesi var. Ayrıca bu, NFT projelerinin LUNA ekosistemindeki projelerin hızlı enflasyonundan etkilenmemeye çalışmasıyla sürekli fiyat değişikliklerine yol açtı. En başarılı Terra NFT koleksiyonlarından bazıları Hell Cats, Galactic Punks, Terra World, Luna Bulls ve Derby Stars’dır.

Terra NFT’leri ne durumda

Random Earth, tarihi boyunca 24 saat içinde işlem gören LUNA Coin sayısını 11.000’in üzerinde kaydetmemişti. Ancak bu, çarşamba günü değişti. Çarşamba günü, 438.665 LUNA platformda işlem gördü. Aynı zamanda bir başka Terra tabanlı NFT pazarı olan Knowhere’de de durum farksızdı. Knowhere tarihi boyunca, 24 saatlik işlem hacmi olarak 6.000 LUNA’nın üzerinde bir rakam kaydetmişti. Random Earth gibi, bu platformda da işler 11 Mayıs Çarşamba günü değişti. Platformdaki günlük işlem hacmi, çarşamba günü 3,1 milyon UST’ye ulaştı. Şaşırtıcı bir şekilde, bu ticaret artışından bir gün önce, el değiştiren toplam Terra NFT hacmi sadece 384.769 UST’ydi.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...