Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

LG Electronics Geliştirme İçin Web3 Uzmanlarını İşe Alıyor!

Paylaş

LG, geçtiğimiz yıl boyunca NFT’lere odaklanarak Web3 teknolojisini hızlı bir şekilde benimsedi. Şirket Kasım ayında, bazı üst düzey TV’lerinin erişebileceği kendi NFT pazarı LG Art Lab’ı kurdu. Şu anda Web3 işinin genişlemesini denetlemek için Baş Teknoloji Sorumlularını (CTO’lar) işe alıyor. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

İşe Alım Şartları ve Koşulları

Elektronik devi, iş geliştirme ve hizmet tasarımı bölümleri için bir CTO’yu işe alıyor. İlki, yeni blok zinciri tabanlı projeler yaratacak ve dünyadaki diğer Web3 şirketleriyle iş birliği kuracak.

Adaylar, pozisyon için blok zinciri teknolojisi ve NFT’lerin değeri hakkında anlayışa sahip olmalıdır. Yeni CTO, blok zincir, Web3 hizmetlerinin ve dApp tasarımının araştırılıp oluşturulmasından sorumlu olacaktır.

LG Electronics, Ocak ayında yaptığı resmi bir açıklamada gelecekteki iş hedeflerini açıkladı. Bunlar, blok zinciri tabanlı teknolojilerin yaratılması ve ticarileştirilmesinin yanı sıra dijital varlıkların ticaretiyle komisyonculuğunu içeriyordu.

Şirket Eylül ayında, Hedera Hashgraph ağını kullanan merkezi olmayan kripto para cüzdanı Wallypto’yu piyasaya sürdü. LG’nin basın açıklamasına göre, şirket 2022’nin üçüncü çeyreğinde yaklaşık 15 milyar dolar küresel gelir bildirdi.

LG NFT Platformunun Lansmanı

LG Art Lab’ın NFT projesi, kullanıcıların LG’nin akıllı TV’lerinde NFT’leri bulmasına, satın almasına, satmasına ve takas etmesine olanak tanır. Ayrıca LG Electronics’in bir basın toplantısında NFT teknolojilerini akıllı TV’lerine entegre etmeyi planladığını açıklamasının üzerinden yaklaşık sekiz ay geçmiştir.

Platforma şu anda yalnızca ABD’de webOS 5.0 veya üstünü çalıştıran LG TV’lerin ana ekranından erişilebilir. Ayrıca LG Electronics, kullanıcıların LG’nin mobil kripto para cüzdanı Wallypto’yu kullanarak NFT satın almalarını sağlayan bir uygulama sunmak için Hedera Network ile ortaklık kurdu. Ev eğlencesi devi LG Electronics’in kıdemli başkan yardımcısı ve platform başkanı Chris Jo’ya göre “Hedera üzerine inşa edilen Wallypto, Eylül 2021’den beri gelişiyor”. Bu amaçla, portföyün beta sürümü Ağustos ayında yayınlandı.

2020’de LG Electronics, Google, IBM, Deutsche Telekom, Hindistan Teknoloji Enstitüsü ve diğer şirketleri de içeren Hedera’nın yönetim kuruluna katılmıştır. Bu, şirketin Hedera ile iş birliğinin başlangıcı oldu.

Birçok kişi gelişen ekosistemin bir parçası olmak istese de Jo, başlamanın çok karmaşık olabileceğini söyledi. Ancak LG Art Lab’ın yardımıyla milyonlarca Amerikalı, doğrudan kodlama veya blok zinciri ile uğraşmak zorunda kalmadan NFT’lere erişebilecek ve bunları görüntüleyebilecek.

NFT platformundaki Drops bölümü, yeni sanat ön izlemeleri ve sanatçı profilleri içeriyor. Tüketicilerin bir NFT düşüşü almalarına yardımcı olmak ve hiçbir fırsatı kaçırmamalarını sağlamak için gerçek zamanlı Live Drops özelliği bildirimler sağlamaktadır.

NFT’lere Dayalı Akıllı Ekranlar Oluşturma

Ekim ayında yayınlanan bir basın açıklamasında LG, Web3 altyapı platformu Fr0ntierX ile bir ortaklık duyurdu. Amaçları, NFT dayalı ticari akıllı ekranlar geliştirmektir. Şirketin ticari ekran yazılımı platformu olan LG webOS Smart Signage’da LG, ekranda NFT kimlik doğrulamasını gerçek zamanlı olarak güvenceye almayı umuyor.

Bunu yapmak için Fr0ntierX’in yazılım çözümlerini kullanması gerekecek. Bununla birlikte markaların ve müşterilerin, NFT’lerin kullanışlılığını genişletmesine olanak tanımaktadır. Ayrıca Güney Koreli şirket müşterilerin NFT’leri görüntülemesini, satın almasını ve kullanmasını sağlamak istiyor.

LG Electronics Business Solutions Europe’un kurumsal satış müdürü Richard Topping’e göre Fr0ntierX, dikey pazarların tüm yönlerini ele almak için benzersiz bir çözüm sunuyor. Yazılım, webOS entegrasyonu ile %100 karbon nötr NFT’ler beyaz etiketli uygulamalar ve özellikler paketi sunmaktadır.

Tüm bunların, LG’nin NFT inovasyonu ve entegrasyonunda küresel lider olmasını sağlayacağını söylüyor. Yıl sonundan önce Fr0ntierX yazılımı dünya çapında satışa sunulacaktır. Bununla birlikte LG’nin LED ve diğer webOS tabanlı dijital tabela sistemleriyle etkileşime girecek.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...